G4Media.ro

Încep Jocurile Paralimpice de la Beijing. România este reprezentată de doi sportivi

Sursa Foto: thesportsgrail.com

Încep Jocurile Paralimpice de la Beijing. România este reprezentată de doi sportivi

Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing încep, vineri, cu participarea a peste 700 de sportivi care vor lupta pentru 78 de medalii de aur, transmite News.ro.

Se vor acorda 39 de medalii de aur în probele masculine, 35 în probele feminine şi patru în probele mixte. Disciplinele sportive vor fi curling în scaun cu rotile, para hochei pe gheaţă, para schi alpin, para snowboard şi para nordic (para biatlon şi para schi fond).

România va fi reprezentată de doi sportivi la competiţia paralimpică:

– la para schi alpin, Laura Văleanu, aflată la a treia ediţie de Jocuri Paralimpice, după Vancouver 2010 şi Soci 2014.

– la para snowboard, Mihăiţă Papară va bifa a doua prezenţă olimpică, după Pyeongchang 2018.

“Le doresc mult succes sportivilor şi îi felicit deja pentru performanţa de a se afla la această competiţie de cel mai înalt nivel!

Pentru mine, sentimentul victoriei de la finalul cursei din 2012 de la Jocurile Paralimpice este cea mai frumoasă amintire din cariera de sportiv. Medalia de aur de atunci a răsplătit tot efortul antrenamentelor şi a devenit importantă nu doar pentru mine, ci pentru toţi sportivii români care participă şi vor participa la Jocurile Paralimpice. Un precedent arată întotdeauna că se poate!!! Îmi doresc să nu mai fiu singurul Campion Paralimpic Român, ci doar primul dintr-o serie cât mai puternică!!!”, este mesajul ministrului Sportului, Eduard Novak, la startul competiţiei.

România a cucerit până acum patru medalii la Jocurile Paralimpice, dintre care trei au fost obţinute de Eduard Novak, deocamdată singurul campion paralimpic al României. Toate medaliile au fost câştigate la Jocurile Paralimpice de vară. Novak a obţinut medalia de aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), argintul în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi tot argint la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4). De asemenea, România a obţinut o medalie de bronz prin Alex Bologa, în 2016, la Rio de Janeiro (judo nevăzători – cat. 60 kg).

Sursa Foto: thesportsgrail.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter