G4Media.ro

Incendiul din parcul natural Porţile de Fier se manifestă pe două părţi…

Incendiul din parcul natural Porţile de Fier se manifestă pe două părţi ale unui versant

Incendiul de vegetaţie din parcul natural Porţile de Fier se manifestă pe două părţi ale unui versant, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi.

„În urma executării recunoaşterii aeriene, efectuate cu elicopterul solicitat în sprijin, s-a observat că incendiul se manifestă pe două părţi ale versantului, în partea superioară a acestuia. Accesul forţelor de intervenţie este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru”, se precizează într-un comunicat al ISU Mehedinţi.

Conform aceleiaşi surse, în funcţie de evoluţia situaţiei şi a resurselor disponibile la nivel naţional, se va solicita intervenţia aeriană pentru stingerea tuturor focarelor.

Pompierii intervin, vineri, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la vegetaţie uscată şi litieră într-o pădure de răşinoase din parcul natural Porţile de Fier, în zona Dubova – Tişoviţa.

Potrivit ISU Mehedinţi, din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de circa cinci-şase hectare.

„Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent la faţa locului acţionând 17 pompieri din cadrul detaşamentelor Drobeta Turnu Severin şi Orşova, dar şi lucrători ai Ocolului Silvic Orşova. În sprijin a fost solicitat şi un elicopter care efectuează recunoaştere aeriană pentru evaluarea situaţiei”, a informat ISU Mehedinţi. (Agerpres)

Sursa Foto: Oltenia TV/ Facebook

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Un roman emite in medie 4 tone de CO2 pe an.
    Un chinez 8.
    Un german sau olandez 9.
    Un american, canadian sau australian 16.
    Un estonian 18. E-stonia, oaie!