G4Media.ro

Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, unde sunt internați…

Incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, unde sunt internați 37 de pacienți. Toate persoanele au fost evacuate / Incendiul ar fi fost provocat de un pacient

UPDATE Ora 13.42: Conform primelor informații venite din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Slatina și a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență, în secția de Psihiatrie cu 75 de paturi, relocată în 2020 dintr-o clădire veche, astăzi erau 37 pacienți (29 pacienți acuti si 8 cronici), iar 1 pacient a fost externat inainte de izbucnirea incendiului, precizează Ministerul Sănătății.

Toți cei 36 pacienții au fost evacuați în siguranță. Personalul medical nu a fost afectat.

7 pacienți au fost transferați la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina (intoxicatie cu fum, atac de panică).

22 pacienți au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Schitul – Greci Olt.

7 pacienți cronici urmează să fie monitorizați în fosta secție de psihiatrie a spitalului (str. Draganesti, Slatina).

Inspectorii sanitari din cadrul serviciului control în sănătate publică din cadrul DSP Olt sunt la spital.

UPDATE Ora 13.20:  În urma incendiului produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, autoritățile au deschis o linie telefonică unde pot suna rudele și aparținătorii pacienților, pentru a se interesa de starea acestora și locul unde au fost relocați.

Numărul de telefon este 0722359050

Din primele informații, 22 de pacienți vor fi relocați la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, iar alți 8 pacienți vor fi relocați la fosta Secție de Psihiatrie din Slatina.

UPDATE Ora 13.12: Ministerul Sănătății precizează că a fost informat despre incendiul produs în Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar secretarul de stat Monica Althamer se deplasează la fața locului pentru a evalua situația și a discuta cu autoritățile locale privind transferul pacienților.

UPDATE Ora 12.14: Incendiul a fost provocat de un pacient cronic care a intrat în sevraj și a fost dus în izolator, potrivit managerului spitalui, Dan Stana.

Acesta a precizat că incendiul s-a manifestat în izolator, dar fumul s-a extins.

UPDATE Ora 12.00: Pacienții și personalul medical au fost evacuați. Deocamdată nu sunt înregistrate victime, însă echipele de căutare-salvare sunt în interior pentru verificări.

Incendiul a fost localizat.

Știrea inițială: La Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina, unde sunt internați 37 de pacienți a izbucnit miercuri un incendiu.

Conform primelor informații, incendiul se manifestă la parter și la etajul I al clădirii, în interior aflându-se 37 de pacienți.

Vom reveni

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Bine că au întârziat cu nominalizarea la MS, altfel acum săreau pe Ioana Mihăilă. Uite ministru nou de la USR și ard spitalele.

 2. CE SE ÎNTÎMPLĂ ÎN ȚARA ASTA!? Ce haosul, debandada asta la Ministerul Injectării!?

 3. Catu, DEMISIA

  Ministrul sanatatii este incompetent, deci demisia

 4. Citu, actualul ministru, nu se duce sa rezolve problema? De ce nu a actionat la timp sa evite? De ce nu a iesit la tv sa explice? Ce comunicare e asta la MS? De ce nu e pe teren?

  • Nu i-a răspuns premierul la telefon, suna ocupat.

 5. Câţule, nici nu te-ai instalat bine ca interimar la sănătate şi au apărut problemele. Da-ţi demisia, Câţule, dacă mai ai onoare. (Folosesc aceeasi retorică utilizata împotriva lui Voiculesu).

 6. Voiculescu e de vina…

 7. Mare solutie mare, ii muta la spitalul din Schitu Greci care e la 20km departare de Slatina. Catu i-a cerut demisia Ministrului Sanatatii?

 8. Câte spitale au mai rămas de ars?

 9. Bine ca nu mai e ministru Vlad Voiculescu ca erau unii care spuneau ca e din vina lui.

 10. dom’le
  e caz de „freedom fighter”!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.