G4Media.ro

Încă un caz de violență domestică: un bărbat care avea interdicție să…

Încă un caz de violență domestică: un bărbat care avea interdicție să se apropie de familie și-a rănit grav soția și fiica

Un bărbat din Sebeș care avea interdicție să se apropie de familie și-a rănit grav soția și fiica cu un cuțit, potrivit unui comunicat al Poliției.

Fapta s-a petrecut în seara zilei de 30 decembrie, când bărbatul de 44 de ani, care avea ordin de protecție emis de instanța de judecată, și-a rănit soția (34 de ani) și fiica (16 ani). Bărbatul a fost rănit și el în altercație.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba îl cercetează acum pe bărbat pentru tentativă de omor.

Violența domestică este un fenomen larg răspândit în România, potrivit statisticilor Poliției și Agenției Naționale pentru Egalitate. Anul trecut, 40% dintre ordinele de protecție au fost încălcate, potrivit Poliției.

Deși Parlamentul a votat o lege care îi obligă pe agresori să poarte brățări electronice pentru a preveni contactul cu victimele, sistemul nu a fost implementat nici până acum.

(Sursa foto: Pixabay/ Niek Verlaan)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „Deși Parlamentul a votat o lege care îi obligă pe agresori să poarte brățări electronice pentru a preveni contactul cu victimele, sistemul NU a fost implementat nici până acum.”
    Legea care prevede monitorizarea cu brăţări electronice, a fost adoptată de Camera Deputaților, camera decizionala, in 21.04.2021.
    Rusine!!!

  2. Rușine statului român care nu reușește să apere pe cei vulnerabili.

  3. Nici nu cred ca vor implementa prea curand, in principiu ar putea fi folosite si in cazul celor cu arest la domiciliu ori infractorii trebuie proteajati, asta e linia ultimilor (cam multi deja) ani.