G4Media.ro

Încă trei tipuri de măști de protecție neconforme au fost depistate în…

Încă trei tipuri de măști de protecție neconforme au fost depistate în România, toate fiind fabricate în China

Sistemul UE de alertă rapidă pentru produse nealimentare (RAPEX) a validat, luni, trei alerte emise de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu privire la măştile aflate la comercializare în ţările Uniunii Europene, se menţionează într-un comunicat al ANPC.

Cele trei alerte transmise de România au în vedere comercializarea de măşti PRIMA şi RIXIN, cea de-a treia alertă vizând un tip de mască fără marcă. Toate cele trei tipuri de măşti sunt fabricate în China, potrivit alertelor remise de ANPC.

În urma validării acestor trei alerte de către RAPEX, numărul total al alertelor provenite din România şi confirmate de sistemul UE de alertă rapidă pentru produse nealimentare se ridică la 21, se menţionează în comunicatul ANPC.

Preşedintele instituţiei, Eduardt Cozminschi, le-a transmis consumatorilor români că instituţia acţionează pentru respectarea drepturilor consumatorilor.

„Numărul important de alerte validate de Sistemul RAPEX, în ceea ce priveşte măştile comercializate în România şi, posibil, şi în alte ţări membre UE, demonstrează eficienţa muncii depuse de Direcţia de Control şi Supraveghere Piaţă a ANPC, realizată chiar în condiţii dificile impuse de tarele acestui an marcat de pandemie. Acest lucru, precum şi întreaga noastră activitate, îi asigură pe consumatorii români că prioritatea noastră este, ca întotdeauna, respectarea cu stricteţe a legii şi a drepturilor lor de către operatorii economici”, a afirmat preşedintele ANPC, citat în comunicat.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor supraveghează permanent piaţa de bunuri şi servicii, mai ales cele necesare în această perioadă marcată de Covid-19, proces care va continua până când pericolul pandemic se va fi sfârşit şi îi avertizează, pe această cale, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC şi pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul „produse interzise comercializării”.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Comme d’habitude, Made in China

  • Xijinpin le fabrica si trimite, personal, cu manuta proprie. Vrea sa faca rau DACULUI liber, dar Sf Arsenie ne apara. Pe viitor, voi purta numai celebrele masti angloamericane.

 2. Oare ce masuri se iau impotrova comerciantilor??? Ceva dosare penale sau astea sunt doar pt fraieri????

  • Cauta pe internet, majoritatea tarilor UE au sau au avut astfel de probleme cu mastile din China: Belgia(a respins 3 MILIOANE de astfel de masti din China la inceput de Aprilie 2020, apoi de multe alte ori!), Danemarca, Franta…
   Sistemul european de ALERTA Rapidă pentru produse nealimentare(RAPEX) a anunțat periodic ca fost descoperite tipuri de măști de protecție neconforme inj tari UE…
   ANPC spune: „este reponsabilitatea vânzătorului să se asigure că măștile respectă normele de etichetare și de calitate pentru a putea fi vândute și, dacă vrea, se poate adresa ANPC pentru a obține informațiile necesare.”
   Vanzatorii nu se sinchisesc prea tare…
   Iar RESPONSABILII din Statul roman nu sunt interesati de subiect..
   https://dialogtextil.ro/2020/05/06/statul-roman-importa-masti-neconforme-din-china-in-timp-ce-producatorii-romani-lucreaza-pentru-europa/

  • @lili

   Sunt convins ca se fura si in alte tari la fel de mult ca la noi. TOTUSI asta nu este o sciza: dc altii sunt pr0sti nu trebuie sa fim si noi!!

   Umbla vorba in targ ca o mare parte din mastile cumparate de givern sunt cu probleme si din cauza asta este o linoste totala vis a vis de acesy subiect. La fel sunt si cele de la Unifarm.

   Cum spuneam….in unele cazuri dosarele sunt doar pt fraieri. Adica cei care nu au legaturi dirrcte cu mafia din partide

  • @ lili ps2: nu ma intereseaza ce spune anpc pt ca sunt 8nc9mpetenti!! Ma intereseaza ce spune legea is organul de urmarire penala

 3. O anomalie enormă sunt țară fenomen, avem industrie textilă dar importam Masti ,avem industrie farmaceutică dar importam Dezinfectant, avem agricultură dar importam mâncare și preparate din carne și carne . La ce mai subvenționate aceste ramuri dacă nu produc, le dăm bani din buget plus banii de la UE dar nu fac locuri de muncă și să producă . Aceste ramuri mai fac si evaziune fiscală.

  • E ca la ceasurile Rolex de 200 de lei de pe olx si publi24, sau la adidasii fake pe care ai dat 150 in loc de 350. La fel si cu mastile. E un artivol vestimentar, un fetis al politiei. Nimeni nu va stii difernta in afara de tine. 😉

 4. Daca atata pot astia de se joaca de-a dumnezeu

  daca asta este modul de a UMILI fiinte umane

  MA PIS PE EL !

  🙂

 5. ce poate fi mai presus decat DEMNITATEA si LIBERTATEA unei fiinte ?

  sexul in cur ?

  🙂

 6. o sa donez pe la o casa de ajutorare copilasi

  30.000 euro

  nu am nevoie de banii vostri.

  🙂

 7. Tot ce e made în China e făcătură, minciună. Am uitat cum se mințea și trăia pe vremea lui Ceașcă?

 8. Cate s-au importat, cand, de cine, pe unde se comercializeaza, vreun fel de masuri ? Dosare penale, catuse ? Nu este atentat la sanatatea publica ?

  • ba da insa si pnl a adus masti asa ca mucles…batista pe tambal :)))

   ce mai stii despre hexi pharma ??? nimic ….. se va rezolva la fel ca si colectiv sau dosarul revolutiei

  • Atentat la sanatate ar fi daca inlocuiesti un produs mai bun cu altul mai prost.

   In Occident, autoritatile au decis ca un ciorap pe fata e la fel de eficient cu o botnita profesionista, si ca ambele sunt la fel de bune pentru satisfacerea obligativitatii. Deci masca chineza, chiar daca nu e de firma originala, e la fel de legala.

   In Romania, un tribunal a hotarat ca amandoua (masca de firma si ciorapul) sunt la fel de proaste.