G4Media.ro

Încă o medalie la Jocurile Olimpice: România a cucerit argintul la canotaj…

Foto: Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă / sursa Federația de Canotaj

Încă o medalie la Jocurile Olimpice: România a cucerit argintul la canotaj – dublu rame masculin

România a cucerit joi medaliile de argint în proba de dublu rame masculin la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă. Este a treia medalie olimpică pentru lotul de canotaj, condus de șefa federației, fosta mare sportivă Elisabeta Lipă.

Românii au fost cronometraţi cu timpul de 6 min 16 sec 58/100, potrivit Agerpres. Campioni olimpici au devenit fraţii croaţi Martin şi Valent Sinkovic, 6 min 15 sec 29/100, care au condus cursa de la un capăt la altul. Croaţii, campioni olimpici în 2016 la dublu vâsle, au două titluri mondiale la dublu rame, în 2018 şi 2019. Medaliile de bronz au revenit danezilor Frederic Vystavel şi Joachim Sutton (6:19.88).

Cozmiuc şi Tudosă au început mai slab cursa şi la 500 de metri erau pe ultimul loc, după care au început treptat-treptat să avanseze, au ajuns pe locul al treilea, iar la ultimele două puncte de control se aflau pe locul secund.

Cozmiuc şi Tudosă sunt vicecampioni mondiali în 2018 la Plovdiv şi campioni europeni la Poznan, în 2020.

România a obţinut astfel a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj: una de aur (dublu vâsle feminin – Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu – spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari – patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă – dublu rame masculin).

Foto: Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă / sursa Federația de Canotaj

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Bravo baieti!Moldova are cei mai mari sportivi la canotaj.Simplitatea, seriozitatea si daruirea isi spun cuvantul sub deviza- NIHIL SINE DEO-aspect observat la terminarea fiecarei etape!

  • Felicitari !
   Interesant e ca din 101 sportivi care reprezinta Romania la Tokyo , 21 sunt din judetul Suceava , un procent foarte mare …..
   6 dintre ei deja sunt medaliati .
   Felicitari tuturor sportivilor care au ajuns la Olimpiada si in mod special celor care au facut performanta !

 2. FELICITARI!

 3. Păi dacă nu e aur și nu dau mâna cu paralimpicul pot să și le bage ncour

 4. Aștept comentariile indivizilor care la câștigarea medaliei de argint de către Ana Maria Popescu la scrimă se ovulau frustrați că dacă nu e de aur…