G4Media.ro

Încă douăsprezece nave sunt pregătite să intre pe coridorul de transport maritim…

Sursa foto: © Nataliia Dvukhimenna | Dreamstime.com

Încă douăsprezece nave sunt pregătite să intre pe coridorul de transport maritim din Marea Neagră, sfidând blocada Rusiei

Alte 12 nave sunt pregătite să intre într-un coridor de transport maritim din Marea Neagră, în drum spre porturile ucrainene, iar încă 10 sunt pregătite să părăsească porturile țării, a declarat marina ucraineană, citată de Sky News.

Purtătorul de cuvânt al marinei, Dmitro Pletenciuk, a făcut aceste precizări în timp ce Ucraina încearcă să sfideze o blocadă rusă de facto asupra exporturilor ucrainene prin Marea Neagră, după ce Moscova a renunțat în iulie la un acord care permitea Kievului să exporte cereale în siguranță.

După ce a invadat Ucraina anul trecut, Moscova a închis porturile de la Marea Neagră ale unuia dintre cei mai mari furnizori de cereale din lume, în ceea ce Kievul și susținătorii săi occidentali au numit o încercare de a folosi aprovizionarea globală cu alimente ca șantaj.

Moscova a acuzat că porturile ar putea fi folosite pentru a aduce arme.

Porturile au fost redeschise în iulie 2022 în cadrul unui acord negociat de ONU și Turcia, care a permis Rusiei să inspecteze navele pentru a căuta arme.

Dar Moscova a renunțat la acord un an mai târziu și a reimpus blocada, spunând că cererile sale de condiții mai bune pentru propriile exporturi de alimente și îngrășăminte au fost ignorate.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...