G4Media.ro

Încă 52 de persoane au fost confirmate cu coronavirus într-un azil de…

Încă 52 de persoane au fost confirmate cu coronavirus într-un azil de bătrâni din Prahova

Încă 52 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate, joi seară, la căminul de bătrâni din comuna prahoveană Izvoarele, unde mai erau 19 persoane infectate, numărul total al îmbolnăvirilor din această unitate ajungând la 71.

Purtătorul de cuvânt al centrului, doctorul Gabriel Surdu, a declarat, pentru Agerpres, că celor 19 persoane din rândul personalului confirmate anterior li se adaugă încă două, numărul ajungând la 21.

De asemenea, 50 dintre cei 68 de beneficiari ai unităţii au fost testaţi pozitiv, niciunul neavând simptome, a precizat sursa citată.

Potrivit acesteia, deocamdată se aşteaptă o decizie cu privire la cele 52 de persoane confirmate joi seară, ele fiind în acest moment în centru.

„Pe data de 23 iunie au existat câteva suspiciuni în rândul beneficiarilor, iar conducerea unităţii respective a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Prahova care a decis testarea imediată atât a întregului personal (34 de angajaţi), cât şi persoanelor internate aici (68 de beneficiari). Primele rezultate sosite au fost cele ale personalului angajat aici. Astfel, dintre cele 34 de probe prelevate cadrelor care se ocupă de îngrijirea vârstnicilor, 19 au fost pozitive, 13 negative, iar două sunt încă în lucru. Tot în lucru sunt şi cele 68 de probe prelevate de la beneficiari”, a informat, joi, Prefectura Prahova, într-un comunicat de presă.

Cadrele depistate pozitiv au fost internate, iar DSP a dispus ca personalul care a fost testat şi are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă şi să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecţie, preciza sursa citată.

„Facem precizarea că, la sfârşitul lunii aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaţilor din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din judeţ. Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie şi au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situaţii”, arăta comunicatul citat.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Lasa ca vine doctorul ala de la Timisoara si ne zice cum batranii astia s-au infectat pentru ca nu cred in pandemie. Si ala de la Bucuresti ca e din cauza relaxarilor. Probabil au fost batranii la mall sau terasa.

    Pot sa trec peste faptul ca multi poarta masca gresit(se poate vedea in orice magazin) dar nu pot sa trec peste faptul ca unii platiti sa ingrijeasca batrani nu isi iau toate masurile de protectie la munca.

    Acum inteleg de ce Tataru e oarecum calm si zice ca au situatia sub control, stie unde se imbolnavesc cazurile noi.

    • astia sunt aia din vama veche probabil , au baut in weekend-ul de pomina pana dimineata si nu au mai tinut cont de nimic , inconștienții !

  2. În ROMANIA NORMALA constatăm că dosarele sunt în spitale,azile ,politie si pompieri!Oare aici functioneaza terase și restaurante și,noi nu stim???Este posibil ca lucrătorii din aceste instituții să fie sfătuiți de Klauss,Tătaru,Vela privind regulile de igienă elementara(spălat pe mâini cu săpun,purtatul măștii în interior,mers pe linii trasate!!!)astfel încât să nu mai imbolnaveasca bătrâni,pacienți și ,pe noi ceilalți care,fără să știm ,interactionam cu aceste instituții????

    • Dacă cineva din personalul medical sau din exterior, aparținător, a fost la terasă și n-a ținut cont de distanțarea fizică, acea persoană dacă s-a infectat și a intrat în contact cu vreun rezident al căminului, transmiterea s-a produs. Nu e nevoie ca bătrânii să fi frecventat terasele. Nu prea te duce capul Mio!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.