G4Media.ro

Înalta Curte respinge excepțiile invocate de Daniel Tudorache în dosarul Diamantelor și…

Foto: Daniel Tudorache InquamPhotos Sabin Cirstoveanu

Înalta Curte respinge excepțiile invocate de Daniel Tudorache în dosarul Diamantelor și dă undă verde pentru începerea procesului / Decizia poate fi contestată

Înalta Curte a respins marți excepțiile invocate de fostul primar PSD Daniel Tudorache și a constatat „legalitatea sesizării instanței” de către procurorii DNA, dând astfel undă verde pentru începerea judecății în dosarul Diamantelor. Decizia poate fi însă contestată.

„Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpații Tudorache Daniel, Niță Ion și Tudorache Constanța Adina. În baza art. 346 alin. (2) din Codul de procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 705/P/2016 din 22 februarie 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție privind pe inculpatul Tudorache Daniel, trimis în judecată pentru săvârşirea în concurs real, a infracțiunilor de complicitate la trafic de influență prev. de art. 48 alin. (1) C.pen. rap. la art. 291 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 și spălarea banilor prev. de art. 49 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 129/2019; inculpatul Niță Ion, trimis în judecată pentru săvârşirea în concurs real, a două infracțiuni de trafic de influență prev. de art. 291 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen. și inculpata Tudorache Constanța Adina, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la spălarea banilor prev. de art. 48 alin. (1) C.pen. rap. la art. 49 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 129/2019, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii privind pe inculpații Tudorache Daniel, Niță Ion și Tudorache Constanța Adina. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, potrivit deciziei pronunțate marți de ÎCCJ.

Procurorii DNA l-a trimis în judecată, la începutul lunii martie, pe Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1 care este acuzat în așa-numitul ”dosar al diamantelor” de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și spălarea banilor.

Alături de Tudorache a mai fost trimisă în judecată și fosta sa soție.

Fostul edil PSD din Sectorul 1 este acuzat și de complicitate la trafic de influență. Mitele primite de Ion Niță, un apropiat al lui Tudorache (care pretindea că este nașul fostului primar, însă Tudorache neagă acest lucru), ar fi ajuns și la fostul edil.

Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2016 – mai 2017, Ion Niță ar fi încasat un comision de 10 la sută din valoarea contractului pe care Bogdan Șovar, patronul firmei de pază Tiger Security, îl avea cu Protecția Copilului Sector 1.

”Inculpatul Niță Ion a fost sprijinit de inculpatul Tudorache Daniel, la acel moment primar al Sectorului 1, care i-a întărit martorului Șovar Constantin Bogdan, cu prilejul a două întâlniri în datele de 19 septembrie 2016 și 07 februarie 2017, convingerea că inculpatul Niță este trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului”, arată DNA.

Procurorii au găsit 258 de bijuterii la percheziții, la menajera familiei Tudorache, Ștefana ”Fana” Jurowska. Adina Tudorache a susținut că ținea bijuteriile în casa menajerei de teama hoților.

După expertiză, procurorii au constatat că cele 258 de bijuterii valorează 2 milioane de euro (9.784.295 lei). Cea mai scumpă bijuterie este un diamant turk pentru care procurorii au găsit o factură fiscală din 31 decembrie 2017, emisă de Cara Jewellers FZCO – Dubai, în valoare de 836.000 AED (190.000 euro).

Constanța Tudorache a susținut că avea bani și diamante de la o prietenă foarte bună a mamei sale, ”o cântăreață rusoaică, care a plecat în Rusia înainte de 1989” și de la tatăl ei, ”care era prieten cu foarte mulți pictori care i-au dăruit tablouri, pe care le-a vândut”.

Detalii: aici:

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Sa recupereze prejudiciul de la el si de la tot neamul.
  Ne-afurat banii ani de zile cu ginoierii.

 2. Voi ati observat cate scandaluri de trafic de influenta si mita sunt legate de entitati ale Statului legate de Protectia Copilului (Dragnea, un alt exemplu). Cu alte cuvinte, astia fura frecvent de la copii. Mizerabile personalitati!

 3. USR demisia !!!

 4. Cum e sa îți dorești să ajungi mai repede la 60 de ani? Doar cu povara asta și tot plătește ceva diamantul asta!

 5. Poate are noroc si o nimereste pe procuroarea lui Tariceanu, sa explice instantei ca e legea confuza. Gen el n-a spalat efectiv bani. Nici la masina, nici de mana.

  • daca tu crezi ca la tariceanu a fost noroc…..te inseli total. e facuta cu intentie.

 6. iar un PEESEEDIST?! nu ca si dosarelul asta e clar politic! clar! pe fatza!! ciociolacule? ce zici tati de intamplare? tot cu unul de al tau? tot furaciuni? acum cu diamante!!!!!! social democrati puri! baaaaaaa! voi nu va faceti niciodata bine pentru ca sunteti EXTREM DE LACOMI!!!! FIRIMITURI LA FRAIERII VOTACI…DIAMANTE LA PARTID!…si pnl langa ei…

 7. un diamant de primar la puscherie?
  imposibil.
  se va gasi o curte inalta, un c.a.b si toate se vor aranja pentru fam 2dor.rache.

 8. Altă făcătură marca ADN

 9. La sectorul 2,cel mai gospodar primar a fost Ontanu. L-au executat incapabili adversari ca sa ocupe acel scaun de primar.
  In sectorul 1,Tudorache s-a ocupat enorm de modenizarea scolilor si de înzestrarea fiecarui elev si fiecarui profesor cu tablete si laptop – uri.
  Si pe el in executa adversarii politici, si o suportam la sectorul 1 pe primărita care in afara de scandal nu face nimic, iar la primăria municipiului pe acel ciudat incapabil.

  • s.a ocupat dar a si furat, ce rai sunt adversarii politici domle

  • Băi tu esti tâmpit, ăstia doi fură cum respiră! Ce căcați de oameni!

 10. Pun pariu ca va scapa ca multi altii pentru ca dosarele facute de DNA sunt fara nicio noima. N-au nimic la baza ci numai „suspiciuni rezonabile”. Tudorache e despartit de fosta nevasta de 28 de ani si recasatorit. Nu putea sa se inhaiteze si el cu altcineva ci cu fosta nevasta? Cineva spunea „sa se recupereze prejudiciu”. Care prejudiciu? Stie cineva daca procurorii au stabilit vreun prejudiciu. Primaria s-a constituit parte civila in proces? Cred ca nu Tudorache trebuia anchetat ci Clotilde, dar au grsit procurorii ca de obicei.

 11. Pun pariu ca va scapa ca multi altii pentru ca dosarele facute de DNA sunt fara nicio noima. N-au nimic la baza ci numai „suspiciuni rezonabile”. Tudorache e despartit de fosta nevasta de 28 de ani si recasatorit. Nu putea sa se inhaiteze si el cu altcineva ci cu fosta nevasta? Cineva spunea „sa se recupereze prejudiciu”. Care prejudiciu? Stie cineva daca procurorii au stabilit vreun prejudiciu. Primaria s-a constituit parte civila in proces? Cred ca nu Tudorache trebuia anchetat ci Clotilde, dar au gresit procurorii ca de obicei.