G4Media.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea de arestare a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea de arestare a procurorului Sorin Lia

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, joi, cererea de arestare a procurorului Sorin Lia, se arată în minuta publicată pe portalul instanțelor. Și Curtea de Apel Craiova a respins, săptămâna trecută, arestarea preventivă a fostului șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Sorin Lia, care fusese reținut pentru 24 de ore.

  • Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova împotriva încheierii nr.1 din data de 11 mai 2023, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Craiova – Secţia penală şi pentru cauze cu minori, în dosarul nr. 1699/54/2022/a6, privind pe intimaţii inculpaţi Rădoi Costel-Florin, Tudose Adrian, Bulintiş Narcis Sorin şi Lia Sorin Marian. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Rădoi Costel Florin, Tudose Adrian şi Bulintiş Narcis Sorin, în cuantum de câte 85 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 17 mai 2023.

Procurorii din Craiova l-au reținut, miercurea trecută, pentru 24 de ore, pe fostul șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Sorin Lia. De asemenea, au mai fost reținuți Sorin Bulintis, fostul șef de la Poliția Rutieră Corabia și un om de afaceri.

Aceștia sunt cercetați într-un dosar al Parchetuluiui de pe lângă Curtea de Apel Craiova pentru mai multe infracțiuni, unele fiind asimilate faptelor de corupție.

Sorin Lia este cercetat pentru abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, trafic de influență și cumpărare de influență.

Anul trecut, Sorin Lia a candidat pentru un pot de membru CSM.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Corb la corb…….
    Numai salarii mari ,pensii gingașe și privilegii
    Răspundere ioc