G4Media.ro

Înalta Curte a respins contestaţia în anulare formulată de miliardarul israelian Beny…

Înalta Curte a respins contestaţia în anulare formulată de miliardarul israelian Beny Steinmetz, unul dintre investitorii de la Roşia Montana, împotriva condamnării la 5 ani de detenţie în dosarul Ferma Băneasa

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile în anulare formulate de miliardarul israelian Benyamin Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein şi fugara Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) împotriva condamnărilor la câte 5 ani de închisoare cu executare primite în dosarul Ferma Băneasa, potrivit portalului Instanţei Supreme.

Inculpaţii condamnaţi au formulat şi o altă cale extraordinară de atac. E vorba de un recurs în casaţie care are termen pe data de 9 septembrie 2021.

În decembrie anul trecut, în acest dosar, au mai fost condamnați omul de afaceri Remus Truică, la 7 ani de închisoare, Paul Philippe Al României, la 3 ani și 4 luni de închisoare, avocatul Robert Roșu, la 5 ani de detenție efectivă, și jurnalistul Dan Andronic, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Doar omul de afaceri Remus Truică, fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase, şi avocatul Robert Roşu sunt în puşcărie. Miliardarul israelian Benyamin Steinmtez şi consultantul politic Tal Silberstein sunt în Israel, iar ”prințul” Paul a fugit din țară. Cu toţii sunt daţi în urmărire internaţională. Şi Nela Ignatenko a fugit din ţară, dar a fost prinsă în Belgia.

Totuşi, Înalta Curte a admis contestaţia în anulare a companiei Reciplia, prin care Remus Truică a pus mâna pe terenurile fostei ferme regale de la Băneasa, şi a anulat condamnarea firmei pentru trafic de influenţă la o amendă penală de 200.000 de lei. Instanţa care a judecat calea extraordinară de atac a concluzionat că în cazul acestei firme a intervenit prescripţia. Anularea condamnării persoanei juridice Reciplia nu are consecinţe privind confiscările dispuse în dosar şi recuperarea prejudiciului, au explicat G4media.ro surse judiciare.

În decembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ”restabilirea situației anterioare săvârșirii infracțiunilor”. Aceasta înseamnă că terenurile fostei ferme regale de la Băneasa și pădurea Fundu Sacului de la Snagov se întorc în proprietatea statului. Este vorba de aproape 47 de hectare de teren şi pădure. Prejudiciul se ridică la peste 145 de milioane de euro, 135 de milioane de euro reprezentând numai contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa, iar 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.

Cine e Benyamin Steinmetz. A fost considerat cel mai bogat cetățean evreu şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A fost locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari. Este unul dintre investitorii proiectului minier de la Roşia Montana.

Tal Silberstein si Dan Andronic au fost consultanți politici al premierilor Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, apoi ai PDL şi ai preşedintelui României, Traian Băsescu. Shimon Shevez este cumnatul lui Steinmetz și a fost director de cabinet al premierului Yitzhak Rabin. Remus Truică a fost directorul de cabinet al premierului Adrian Năstase.

În august 2017, Steinmetz și Silberstein au fost arestați în Israel pentru fraudă și spălare de bani în legătură cu presupuse ilegalități comise în România, potrivit unei declarații în fața Curții din Rishon Letzion a anchetatorului Avshalom Ahrak, citate de cotidianul Haaretz.

În noiembrie 2018, fostul președinte Traian Băsescu a fost audiat ca martor la DNA în cadrul unei comisii rogatorii cu Israelul în dosarul în care oamenii de afaceri Beny Steinmetz și Tal Silberstein au fost arestați în 2017.

Steinmetz și dosarul Black Cube din România. Miliardarul israelian este bănuit, potrivit unor surse judiciare, că fi fost în spatele operațiunii de spionaj a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, din primăvara anului 2016. Împotriva sa nu a fost însă formulată nicio acuzație oficială și nu are calitate de suspect în dosarul Black Cube.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Mi se pare interesant faptul ca desi omul este anuntat la interpol pt arestare a fost liber sa se duca pana in elvetia. Asta demonstreaza ca suntem o tara bananiera, fara influenta, o colonie.

    Dans trolilor!

  2. Investitor??????? De aia alti tovarasi alogeni din blackcube fosti mosad au venit cu treaba s-o compromita si s-o asasineze moral pe Laura Codruta Kovesi?????? Si analfabeta Dancila era asa doritoare sa ne mute ambasada la Ierusalim impotriva consensului european ??????
    Astia au venit sa praduiasca ce a mai ramas dar s-au lovit de zidul DNA care obstructiona manevrele cu cei care semnau vanzarea resurselor prin intermediarii infractori P$D…
    Cei care incearca sa semneze asemenea mizerii de contracte prin care se jefuiesc resursele Romaniei ar trebui condamnati pe viata fara posibilitatea de a fi gratiati.

  3. Fara cozi de topor si tradatori niciun strain n-ar misca in Romania.Problema este ca am devenit cunoscuti ca corupti-toti politicienii fura, ei cauta pe cel care ia cel mai mic comision!

  4. Iată un potential sugar daddy pentru Lia acum că a rămas pe drumuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.