G4Media.ro

Înalt oficial de la Budapesta: Ungaria a adoptat poziția că vrea să…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Înalt oficial de la Budapesta: Ungaria a adoptat poziția că vrea să rămână în afara războiului, dar trebuie să fie foarte atentă să nu ajungă de partea învinșilor

Zsolt Németh, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului Ungariei, a reluat la școala de vară de la Tușnad argumentele pentru care țara sa refuză să ajute Ucraina invadată de Rusia, dar a avertizat că trebuie să fie foarte atentă să nu ajungă de partea învinșilor.

”Ungaria a adoptat poziția că vrea să rămână în afara acestui război, dar trebuie să fie foarte atentă să nu ajungă de partea învinșilor”, a spus Zsolt Németh, citat de publicația Kronika.

Zsolt Németh este un influent politician maghiar, membru marcant Fidesz (partidul de guvernământ condus de premierul Viktor Orban).

El a susținut în discursul de la Tușnad că Ungaria a ales calea „diplomației păcii” și a spus că ”nu pot crede că acest război are o soluție militară”, potrivit Kronika.

Reamintim că guvernul de la Budapesta folosește constant liniile propagandei ruse în legătură cu Ucraina.

Mai mult, Ungaria a refuzat să acorde orice fel de ajutor militar Ucrainei, fiind singura țară din UE în această poziție. De asemenea, Budapesta a împiedicat mai multe sancțiuni ale UE la adresa Rusiei.

De asemenea, Ungaria se opune intrării Suediei în NATO.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Adică nici în căruță , nici în teleguță…dar sigur acum guvernul maghiar este in căruța cu vizitiul beat de funcția pe care și-o arogă de 20 ani încoace și care se pare că va duce căruța în șanț.

  2. Deja este in tabara distrusilor.

  3. Mmmm, parca Romania avea politica asta. E ok, si ungurii s-au romanizat.

  4. Curu în două luntre, în cartier era o fată….

  5. O părere :
    În sensul obiectivului pentru care a fost declanșat de Putin ( adică schimbarea conducerii superioare din Ucraina cu o marionetă docilă ), războiul este deja un eșec răsunător pentru ruși, fără ca oricare dintre părți să fie învinsă. În acest război noțiunile învingător / învins, dar și pacea au o conotație aparte, diferită de cele obișnuite. Insistența asupra păcii, ar însemna acceptarea de către Ucraina a progreselor făcute de ruși – atâtea câte sunt – care l-ar ajuta pe Putin să-și ”păstreze fața” ( atât cât a rămas). Orban este un ”sol de pace”, care aparent umblă singur și autonom, dar mesajul este al rușilor, pe care nu-l pot înainta ei, de teama pierderii reputației ( și ieșirii lui Putin din joc ). Un joc riscant pentru Ungaria, care a ”reușit” să fie de partea învinșilor de două ori în cele două conflagrații mondiale.