G4Media.ro

În urma perchezițiilor în mai multe județe, au fost indisponibilizate 10 arme,…

În urma perchezițiilor în mai multe județe, au fost indisponibilizate 10 arme, dintre care 5 de vânătoare și 4 arme lungi cu aer comprimat şi un pistol neletal cu gaze

În urma percheziţiilor de astăzi, desfăşurate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, la nivel naţional au fost indisponibilizate 10 arme, dintre care 5 arme letale de vânătoare (3 deţinute ilegal), 5 arme neletale, dintre care 4 arme lungi cu aer comprimat şi un pistol neletal cu gaze (toate deţinute ilegal), o arbaletă şi 61 de cartuşe letale destinate armelor de vânătoare, deţinute ilegal.

Reamintim faptul că, în această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea procurorilor de caz, cu sprijinul structurilor teritoriale de profil din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Dolj şi Mureş, au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Giurgiu, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Dolj şi Mureş.

Activităţile au vizat identificarea şi scoaterea din circuitul ilegal a mai multor arme supuse regimului de autorizare prevăzut de Legea nr. 295/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Percheziţiile s-au desfăşurat ca urmare a activităţilor efectuate în dosarele penale aflate în instrumentare proprie, în locaţii de pe raza acestora de competenţă.

Activităţile desfăşurate au condus la administrarea probatoriilor în dosarele penale instrumentate, constituite şi ca urmare a activităţilor de cooperare internaţională cu autorităţi de aplicare a legii din alte state membre UE, precum şi scoaterea din circuitul civil a unor arme supuse autorizării, deţinute fără drept, relateaza agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Perdea de fum. Majoritatea interlopilor care detin arme, o fac cu buna stiinta a sefilor corupti din politie. Acum un an a fost scos la suprafata un astfel de caz in Caras. Ma intreb daca s-a lasat cu puscarie… Cred ca nu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.