G4Media.ro

În Teleorman, alegerile vor fi supervizate de o judecătoare al cărei soț…

În Teleorman, alegerile vor fi supervizate de o judecătoare al cărei soț lucrează în subordinea candidatului PSD

Pe data de 28 martie, la Tribunalul Teleorman avea loc extragerea celor trei judecători care urmează să facă parte din Biroul Electoral Județean, al cărui rol este acela de a asigura că procesul electoral în județ se va desfășura corect. Două nume au ieșit în evidență: Gabriela Rotaru, al cărei soț este angajat chiar în subordinea candidatului PSD la alegerile europarlamentare, și Violeta Maidanuc, judecătoarea de la Tribunalul Teleorman care a decis că nu sunt motive pentru redeschiderea anchetei în dosarul Teldrum.

Extragerea a fost făcuă chiar de către președintele Tribunalului Teleorman, Petrică Gudac, despre care presa județeană scrie de mulți ani că ar fi beneficiarul unei case construite de Teldrum.

Cazul judecătorului Gabriela Rotaru a ridicat încă de la început semne de întrebare. Partenerul de viață al acesteia este angajat în funcția de șef de serviciu la S.C. Administrația Străzilor, Construcții Edilitare SRL Alexandria SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Alexandria. Rotaru Sorin Paul este, practic, subalternul unui candidat de pe lista PSD la alegerile europarlamentare, Augustin Ioan, actualmente viceprimar al orașului Alexandria (Vezi aici lista completă de candidați PSD). Acesta a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Până pe data de 30 martie s-au putut face contestații la Biroul Electoral Central cu privire la eventuale probleme în modul de formare și în componența Biroului Electoral Județean Teleorman. Pe data de 30 martie, Aurel Fierăscu, membru și candidat al Partidului PLUS în Teleorman, a depus la Biroul Electoral Central o sesizare în sensul celor scrise mai sus. În cuprinsul ei se arată că soțul judecătoarei Gabriela Rotaru se află în „relații de subordonare” cu candidatul PSD, Augustin Ioan. Mai mult, contestatorul consideră că, date fiind relațiile de serviciu dintre soțul Gabrielei Rotaru și viceprimarul Ioan Augustin (viitor candidat PSD la europarlamentare) “deciziile pe care acesta ar trebui să le ia în calitate de președinte al Biroului Electoral Județean ar putea fi afectate de rațiuni subiective, iar funcția de președinte al Biroului Electoral Județean impune o anumită conduită, un maxim grad de obiectivitate și lipsa oricăror dubii cu privire la echidistanța față de candidați.”

În ciuda acestei sesizări, Biroul Electoral Central a respins ca inadmisibilă contestația formulate de Aurel Fierăscu împotriva desemnării Gabrielei Rotaru în funcția de președinte al Biroului Electoral Județean.

G4Media.ro a solicitat un punct de vedere din partea Tribunalului Teleorman cu privire la argumentele pentru care instituția nu vede o problemă în subordonarea profesională a soțului Gabrielei Rotaru unui candidat în alegerile pe care aceasta le va superviza, însă până la publicarea articolului nu am primit un răspuns.

Foto: Stema județului Teleorman (Sursa: Wikipedia)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Asta nu se încadrează la „conflict de interese”???

 2. P.S. aia e stema județului?
  Ce reprezintă? Turma de oi reprezintă cetățenii conduși de PSD, fără drepturi democratice, copacul dezrădăcinat reprezintă cetățenii care nu au rezistat și au fugit din județ? Apa aia e lângă Belina sau piscina lui Draknea?
  De ce nu sunt și porci pe stemă?

  • Au fost scosi din stema pana mai uita alegatorul de gripa porcina, dar vor fi bagati la loc, mai exact va fi bagat un cap de porc cu mustata si cu dintii cariati…
   PS. Macar de l-ar baga si pe asta tot intr-o ureche ca sa avem motiv sa-l eliminam si pe asta ca si pe celalalt. Din stema vreau sa zic…

 3. Întrebarea este, care soț sau soție nu are conexiuni cu PSD. Sunt împânziți peste tot

  • Foarte buna observația! Mai mult, nici macar nu poți accede in anumite poziții dacă nu ești din gașca sau daca nu garantează cineva pentru tine. Așa a funcționat cangrena asta și doar printr-o schimbare profundă putem să scăpăm de ea.

   #sieuvotez #farapenali

  • In Alexandria pana si sotii sau sotiile celor care se ocupa cu curatenia prin institutiile de stat au semnaturi de adeziune pe la psd. Despre cei cu functii nu mai este cazul sa vorbim.

  • sau amanta …

 4. Articolul a fost preluat din revista „Exact la ce te aştepţi.”

 5. plangerea penala oare rezolva situatia?

  era clar ca o simpla sesizare va ajunge la cosul de gunoi.

 6. Când se face tragere la sorți nu este bine , când Tarcea nu făcea tragere la sorți era bine atunci nu erau conflicte de interese totul era * cum vrea șefu* Ce este și cu deontologie asta la ziariștii cu conflict de interese?

  • Deontologic era ca doamna judecator sa faca un pas inapoi. Sa se retraga.
   Ar avea motive de recuzare.

  • Tocmai pentru că e un cunoscut necunoscător, trolul habar n-are ce făcea Tarcea dar are punctaj de la stăpânii lui pe tema completurilor. Altfel, e sărac cu duhul.

 7. Nu avem incredere in judecatori???

 8. Teleormanul si famiglia!
  Mafia teleormaneana!
  Cossa Nostra.

 9. PSD pute. ….băgați vidanja!

 10. Da, bai..Ca judecatorul baga voturile in urna..Si-n plus eu fiind in Alexandria stiu ca respectivii sunt divortati..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.