G4Media.ro

În România, dintre cele 1.033 de cadre medicale infectate cu Covid-19, șase…

În România, dintre cele 1.033 de cadre medicale infectate cu Covid-19, șase au decedat. Nelu Tătaru: starea de spirit a personalului medical s-a schimbat în bine

Până în prezent, în Români au fost infectate cu Coronavirus 1.033 de cadre medicale, înregistrându-se şase decese în rândul acestora. „Sunt cei care au fost în linia întâi, sunt cei care au pus mai presus de viaţa lor viaţa celorlalţi şi ţin să le mulţumesc tuturor”, a afirmat  ministrul Sănătății, Nelu Tătaru într-o intervenție la Antena 3, citat de Agerpres.

Tătaru a informat că toate cadrele medicale care lucrează cu pacienţi bolnavi de Covid-19 beneficiază de un spor pentru condiţii neprevăzute, acest beneficiu financiar acordându-se doar pe perioada cât e menținută starea de urgenţă.

„Există un spor pentru condiţii neprevăzute pentru că avem o luptă cu un virus necunoscut, fără existenţa unui tratament. Avem acest spor care se dă tuturor celor care iau contact cu o persoană infectată Covid. După ieşirea din starea de urgenţă, vom discuta cu asociaţiile profesionale şi sindicatele şi vom modifica Ordinul 153, care stipulează care sunt sporurile pentru fiecare specialitate în parte, inclusiv pentru cei care lucrează în laboratoare”, a precizat Tătaru.

Ministrul a susţinut că starea de spirit a personalului medical s-a schimbat în bine, după ce spitalele au fost dotate cu echipamente de protecţie.

„În urmă cu trei-patru săptămâni, când mergeam la Suceava, se vedea o lipsă de materiale sanitare, de biocide, de echipamente de protecţie, puteam să văd teama, disperarea, acea atitudine când erai în prima linie şi cu mâna goală. Săptămâna aceasta, venind de acasă, am trecut prin spitalele din Bârlad, Tecuci, Focşani, Buzău, Urziceni. Am văzut prezenţa echipamentelor şi o altă stare de spirit.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sclavi mai bine zis. Multi (a se citi majoritatea) fara echipamente, nu ai voie sa zici nimic, altfel incalci legea scrisa (e in regulament), nu ai voie sa pleci, altfel esti decorat cu dosar penal, daca te imbolnavesti trebuie sa mergi la infectati, nu ai voie nici sa mori. Daca iei guvidul, medic + partener internati, iar copilul, sau copiii, dupa caz, daca sunt minori, SUNT LUATI DE AUTORITATI.

    Bravo!

  2. niciun medic din linia intai nu a fost uitat , medici de familie , aia care vad primul covidul si trebuie sa decida daca e racit sau covid , si care vor fi expusi multa vreme de acum incolo ,au primit 100 de masti simple de la emag ! multumim din inima partidului!

  3. Deci cam asta e mortalitatea la oameni cat de cat sănătoși. Dar si foarte expuși la virus – cică contează f mult cat timp il iei si cantitatea, evident!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.