G4Media.ro

În Republica Moldova se instituie starea de urgență până pe 15 ianuarie/…

În Republica Moldova se instituie starea de urgență până pe 15 ianuarie/ Premierul Ion Chicu: Am ajuns la un număr mare de cazuri zilnice și această evoluție este îngrijorătoare

Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis insituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, scrie deschide.md.

Decizia a fost luată vineri, în cadrul unei noi ședințe a CNESP, condusă de premierul Ion Chicu.

„Am ajuns la un număr mare de cazuri zilnice și această evoluție este îngrijorătoare. Din păcate, în lume, în regiune, dar și la noi continuă răspândirea acestei epidemii. De aceea, ne propunem să venim cu un set de măsuri restrictive, coordonate cu specialiștii din domeniu, care vor contribui la stăvilirea răspândirii pandemiei”, a spus premierul.

În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, CNESP a decis interzicerea activitatății cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), începând cu data de 28 noiembrie 2020. Totodată, din 30 noiembrie, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la orele 22.00. Unităților de alimentație publică le va fi interzisă activitatea în intervalul 22:00-07:00.

În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

În același timp, instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor. Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, va trebui să fie asigurată munca la distanţă.

Totodată, orarul de călătorie al transportul public, inclusiv numărul de unități de transport va fi ajustat după necesitate în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei.

Se va admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, și evenimentelor festive, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, fiind respectate măsurile de sănătate publică și întocmite obligatoriu listele de evidență epidemiologică a evenimentului.

Integral pe deschide.md .

Citește și:

Rată de pozitivare de aproape 50% în Republica Moldova: Una din două persoane testate în 24 de ore a avut COVID-19

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. E bine c-ati pus stampila bine … Vad ca Alaska si Noua Zeelanda n-au probleme …

  2. Asta este stare de urgență? E la mișto. Exact ca în primăvară, în Republica Moldova.
    Înțeleg că până acum nu au fost mai deloc măsuri.
    Pe de altă parte, exact așa se va ntâmpla și în România: după ce trec alegerile autoritățile descoperă brusc că au crescut infecțiile și încep să audă ce spun specialiștii.

  3. Astea sunt binefacerile pentru votul in favoarea globalistilor…