G4Media.ro

În replică la ChatGPT, Google își va face public chatbotul Bard pentru…

Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

În replică la ChatGPT, Google își va face public chatbotul Bard pentru a vedea reacțiile utilizatorilor și va adăuga motorului său de căutare funcții bazate pe inteligență artificială

Alphabet Inc, compania mamă a Google, plănuiește să lanseze un serviciu de chatbot și utilizeze mai multă inteligență artificială pentru motorul său de căutare, scrie Reuters.

Este o replică dată companiei Microsoft într-o luptă a unui nou val de tehnologie, cel al Inteligenței Artificiale.

Într-o postare pe blog, luni, directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, a declarat că firma deschide un serviciu de inteligență artificială conversațională numit Bard pentru a testa utilizatorii pentru feedback, urmat de o lansare publică în următoarele săptămâni.

Bard este alimentat de LaMDA, inteligența artificială a Google care poate genera proză atât de asemănătoare cu cea umană încât un inginer al companiei a spus anul trecut că are „o minte sensibilă”, o afirmație pe care gigantul tehnologic și oamenii de știință au respins-o pe scară largă.

Vestea vine în urma unor declarații recente ale Microsoft, care a spus  că urmărește să integreze inteligența artificială în toate produsele sale, precum și să extindă disponibilitatea ChatGPT, robotul de chat al unui startup cunoscut sub numele de OpenAI, pe care Microsoft îl susține.

Google intenționează, de asemenea, să adauge motorului său de căutare funcții bazate pe inteligență artificială care să sintetizeze informații pentru a răspunde la interogări complexe, cum ar fi dacă este mai ușor să înveți să cânți la chitară sau la pian, a declarat Pichai. Iar Google va oferi instrumente, mai întâi alimentate de LaMDA și mai târziu de alte tehnologii de inteligență artificială, dezvoltatorilor web, creatorilor și întreprinderilor începând de luna viitoare, a spus el.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. minte sensibila?? adica sentient AI in EN…cine scrie articolele astea?