G4Media.ro

În prag de furtună, Bucureştiul e plin de copaci uscaţi, un pericol…

În prag de furtună, Bucureştiul e plin de copaci uscaţi, un pericol pentru oameni şi maşini / În urmă cu doi ani, un copac rupt de furtună a omorât un om pe Şoseaua Viilor

La o simpla plimbare pe jos prin centrul Capitalei poţi observa zeci de copaci complet sau parţial uscaţi, ignoraţi de Primăria Capitalei.

În prag de furtună, copacii uscaţi reprezintă în mod evident un pericol pentru oameni şi maşini. Vezi aici o fotogalerie cu copaci uscaţi pe bulevardul Dacia din Bucureşti, strada Alecu Russo și Calea Dorobanţi.

Am descoperit şi crengi rupte şi uscate care atârnă pentru că nimeni din administraţia oraşului nu le-a ridicat.

Pe 20 septembrie 2017, un copac rupt de furtună a omorât un om pe şoseaua Viilor din Bucureşti (Sursa).

În iunie 2016, 4 copii şi 2 mămici au fost răniţi de creanga ruptă a unui alt copac (Sursa).

Incidentul a determinat reacţia Primăriei conduse de Gabriela Firea, care a început să toaleteze copacii verzi în loc să taie arborii sau crengile uscate. Liderii ai USR sau ai unor asociaţii civice au protetsat faţă de tăierea copacilor verzi şi sănătoşi în locul celor uscaţi (Sursa).

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Primariile reteaza copacii sanatosi, fiindca sunt mai usor de taiat decat copacii de 100 de ani, nodurosi si tari, de pe aleile vechi ale orasului unde se intra greu cu platforma.

    Copacii din imagini sunt frumusei in comparatie cu ce monstri gri am vazut prin Bucuresti, care par sa se „verse” pe carosabil si nu-i taie nimeni.

  2. Copacii uscati au ajuns cei mai odiosi criminali din Romania.

  3. Lasă ca se roagă duamna Firea la Catedrala Mântuirii Neamului sa ocolească furtuna Bucureștiul. Si să-i pună Daniel o vorbă bună, mai face ceva donații din bugetul capitalei.

  4. Nu se face nimic.Degeaba facem sesizari peste sesizari, nu ne baga nimeni in seama.In sectorul 6 printre stadute si printre blocuri copacii sunt mai inalti decat blocurile sau lasati intr-o parte.Crengile acopera iluminatul public diminuand lumina stalpilor de iluminat sau mai rau, la un vant puternic sa se rupa.Verdeata si copacii din spatele blocurilor au crescut in asemenea hal …parca este jungla.Nimic nu se face.
    Cate persoane mai trebuie sa fie ranite din cauza copacilor si a crengilor cazute?Cate masini mai trebuie sa fie distruse de caderea acestora?
    Primaria Municipiului si primariile de sector…treziti-va la realitate.Sau populatia este buna numsi la alegeri?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.