G4Media.ro

În Liban a venit curentul, după ce întreaga țară a fost lăsată…

În Liban a venit curentul, după ce întreaga țară a fost lăsată în întuneric total. Libanezii primesc două ore de electricitate pe zi

Compania de electricitate de stat din Liban a furnizat energie timp de două ore în rețeaua națională, a relatat Digi24, citând CNN.Furnizarea de curent a fost reluată la o zi după ce întreaga țară a rămas în întuneric total din cauza închiderii principalelor două centrale electrice, rămase fără combustibili.

Ministrul Energiei din Liban, Walid Fayad, a declarat sâmbătă pentru CNN Arabic că relatările privind pana totală de curent au fost „exagerate” și că „situația nu a fost mai rea decât în alte zile”.

Compania de electricitate de stat furnizează curent timp de două ore pe zi din luna iulie, din cauza crizei severe de combustibili.

Generatoarele de rezervă, pe care țara se bazează de mult timp, au început să raționalizeze curentul la cel mult 12 ore pe zi. Mulți libanezi au renunțat la abonamentele la aceste generatoare, din cauza facturilor tot mai mri.

Liban, care traversează o criză economică majoră din 2019, are cea mai mare inflație din lume, potrivit Bloomberg.

Noul guvern condus de premierul Najib Mikati încearcă să negocieze pentru rezerve de gaz din Egipt, iar ministrul Energiei a declarat pentru CNN că negocierile au avansat „excelent”.

Pe rețelele sociale din Liban au apărut poze cu ministrul Walid Fayad pe o plajă populară din Beirut sâmbătă, când țara era în pană totală de curent, ceea ce a atras reacții puternice.

Libanul a rămas sâmbătă fără curent electric, lăsând întreaga țară în întuneric, după ce cele mai mari două centrale electrice din țară, Deir Ammar și Zahrani, s-au închis din cauza lipsei de combustibil. Criza era așteptată să dureze mai multe zile, relatează Digi24.ro

Sursa foto: captura

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cizmarul ar fi tare mandru…

  2. Marescofala ! Doua ore pe zi alimentare cu electrictate !! Pai si in micul orasel – unde locuiau bunicii mei – in anii celui de-al doilea Razboi Mondial tot aveau sear cel puti 3 ore „cu electricitate” si puteau asculta …. Radio Londra ! Se pare ca fosta „Elvetie a Orientului Apropiat” a intrat rau la apa de cand Hezbolahul – shiit face legea ! Curat teocratie Srtange bine cureaua (de foame) – mai pune o haina pe tine (de frig – ca si-n muntii aia ai Libanului ninge iarna !) – aprinde „lamba” sau lumanarea , sau opaitzul C „corent” ioc …. si asa mai departe Si ce tara frumoasa si bogata era acum vreo ….. 50 de ani !

  3. Ati vrut democratie, sa vomitati acum de la ea ratatilor.

    • nu cred ca vroiau ei democratie, le-a fost livrat fara voia lor, interesant ca in anii 80 erau si romani care lucrau acolo, si dupa spusele lor, in zona aceea se traia foarte bine .