G4Media.ro

În creșele din Sibiu, ca la Medicină: Șase pe un loc. „O…

Sursa foto: Pexels

În creșele din Sibiu, ca la Medicină: Șase pe un loc. „O să-i ținem acasă până la clasa 0”

La finalul lunii iunie fost încheiată situația înscrierii în creșele din municipiul Sibiu, iar ”concurența” prezintă o situație grea pentru părinți: șase copii pe loc, relatează Turnul Sfatului.

Pentru întreg orașul sunt doar nouă creșe de stat cu 220 de locuri în total și au fost depuse peste 1.000 de cereri și tot pete 1.000 au fost respinse, arată datele Inspectoratului Școlar Sibiu.

Toate aceste cereri înseamnă copii rămași fără un loc în unitățile de învățământ de stat spre disperarea părinților care trebuie să găsească alte variante pentru copiii lor. Cei care își permit să plătească până la 1.600 de lei pe lună aleg creșele private, pentru ceilalți însă, este mult mai greu.

„Anul trecut am încercat să îmi înscriu băiețelul care urma să împlinească doi ani în noiembrie la creșă în zona Terezian. Aveam buletinul în acel cartier și a fost refuzat pe motivul că nu sunt locuri suficiente. Nu-mi permit să-l dau la o creșă privată, pentru că indemnizația mea este foarte mică, iar soțul meu lucrează și are un salariu modest, iar grădinițele sau creșele private sunt foarte scumpe. Nu toată lumea își permite să dea 1.500 RON pe lună plus mâncare”, spune Ruxandra, o mămică al cărei copil nu a prins loc.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca nu va convine de ce dreaq votati de 33 de ani aceleasi partide care tin Romania in mizerie si saracie?