G4Media.ro

Imaginile disperării: Afgani cățărați pe aripile avioanelor americane care decolează din Kabul

Imaginile disperării: Afgani cățărați pe aripile avioanelor americane care decolează din Kabul

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din care rezultă clar că afganii se cațără pe aripile avioanelor care decolează din Kabul într-o încercare disperată de a pleca din țara cucerită de talibani. Pe  Twitter au apărut și imagini destul de neclare cu ceea ce par a fi oameni căzând de la sute de metri de pe avioane, dar aceste informații nu sunt certificate din vreo sursă oficială.

În alte imagini postate online de agenția de știri afgană Asvaka New din două unghiuri diferite, pot fi văzute căzând de sus după decolarea avionului C-17 ceea ce par a fi două trupuri omenești.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Oare nu era mai bine ca-n astia 20 de ani de „ocupatie” accidentala sa puna umarul la construirea unei armate solide care sa-i faca terci pe talibani?

  Cam aici duce coruptia, nepasarea si ideea „las’ ca merge si asa”

  Oricum retragerea americana a fost de tot rasul. Nu stiu daca exista o mai mare rusine decat asta…

  • Pai au încercat.. au antrenat soldați, le au dat arme… dar la avioane sa fuga din tara e aglomerație mare, la lupta nici aia antrenați, înarmați și plătiți nu au fost..

  • Pai au facut asta. Dar ce sa faci ca soldatii aia antrenati de americani sa apere Afganistanul erau un pic cam talibani. Sincer, doar nu crede nimeni ca o armata de 300.000 de persoane antrenata si echipata de americani cade in cateva zile in fata unor baieti iesiti din pestera. Nah, talibanii au fost mereu acolo. Afanistan a fost, este si va ramane pe vecie un „shithole”.

  • @Mihai P @ion
   Nu stiu ce ati inteles voi din ce am scris insa eu ma refeream la afganii care s-au agatat de avion si nu la americani.

   Occidentalii au facut destul pt Afganistan, acum e timpul sa faca si ei ceva pt tara lor.

 2. America este responsabila.

  • Responsabila de ce? Ce voiai sa mai faca? Sa mai stea inca 20 de ani? Crezi ca se schimba ceva?

   Problema americanilor a fost supraestimarea armatei afgane. Aici au dat-o in bara rau de tot si din cauza asta vedem ceea ce se intampla.

  • Ne.am săturat de placa America e de vina ptr tot raul lumii.Nu e.E primitivismul.acestor barbari al întregii populații afghans.Ei sunt de vina.Daca pe ei nu.i intereseaza de soarta lor,pe noi nici atât.Daca ii interesa,luptau pentru viitorul lor.Ei nu cred in Afganistan.E decizia lor.

 3. Si parca Bideul spunea ca nu se va repeta povestea din Saigon 1975.

 4. Oare la fel vom păți si noi daca ne ocupa careva? Ne arătăm de avioanele americane de la Kogălniceanu?

  • Dacă nu luptăm și doar așteptam pică para malaiata că își trimit mamele americane, britanice, olandeze, etc fiii să moară pentru românii care nu fac nimic să se apere, DA.

  • Acesti respectabili afgani si multi, multi altii din fortele de securitate, armata afgana dotate cu tehnica buna de catreamericanidestul ,dar neplatite de guvern, puteau sa tina piept talibanilor . Din pacate pentru ei in primul rand si pentru fetele si femeile din Afganistan vor venii vremuri cumplite ! Ei in loc sa-si apere drepturile, libertatile castigate sub stabilitatea NATO in cei 20 de ani au asistat pasivi la inaintarea talibanilor. Retragerea americanilor era anuntata de cativa ani ca prime si ultime forte si care a avut 80 % contributie la stabilitate 20 de ani. Tineri afgani care nu pun mana pe arme dar se agata fuselajul avioanelor ….. e f.greu de inteles.

  • Cam pe acolo..ce sa apar? Coruptia? Averile furate de la mine si tine si adunate ptr ei si rudele lor? Mai curând e posibil un război civil între populism și tagma jefuitorilor.E o prăpastie socială in Tara,care se adîncește tot mai mult.Hotii si prostii.

 5. Sa fim seriosi… doua puncte de-alea negre pe o imagine puricoasa se pot desena in 10 minute.
  La secunda 5 punctul al doilea dispare.

 6. Invatatura de minte pentru toti spalatii pe creier care cred ca se pot baza pe americani,aia cu mangleli de genu’ parteneru strategic ha ha ha!

 7. Democratia trebuie sa dispara din lume! Cele mai multe crime si orori au fost comise in numele democratiei!

  • Să ii trimitem in gulagurile din Siberia sa le iasă democrația din cap. Așa e tovarășe.

 8. Uraaaa tovarășe, așa e. Bravo, Trăiască poporul rus care libertate ne-a adus.

 9. Daca inainte de Retragerea SUA s-ar fi construit Linii de Fortificatii in jurul marilor orase nu s-ar fi intamplat DEBANDADA din Afganistan din timpul retragerii din vara lui 2021 a lui Joe Biden !.
  Talibanii nu au avut artilerie grea cu ei !. In plus artileria Talibanilor ar fi fost foarte vulnerabila la atacurile aviatie / dronelor SUA sau a Aviatiei Republicii Afgane.
  Cu ajutorul acestor orase inconjurate cu fortificatii (pozitii intarite / garduri / transee) s-ar fi reusit apararea unor mari zone din Afganstan pentru o lunga perioada !.
  Si asta dand timp populatiei sa se sature de Conducerea Talibanilor care ar fi ocupat restul tarii !. Victoria ar fi fost al Republicii Democrate Afganistan dupa cativa ani de rezistenta !.
  Lupta din Interiorul Fortificatilor are un avantaj important: permite usor ofiterilor sa controleze pe soldatii care nu respecta ordinele sa traga in Talibani !.
  Predarea soldatilor lasi catre Talibani se face mult mai greu din interiorul fortificatilor !.
  Fortificatile au un mare dezavantaj: sunt vulnerabile la Artilerie.
  Exact acea Artilerie in care Talibanii sunt slabi !. Si unde (eventual) tunurile Talibanilor pot fi usor lovite din aer de bombardierele SUA sau avioanele si elicopterele Republicii Afganistan.
  Constructia acestor Fortificatii ar fi costat un infim procent din cele 1000 de milarde de $ cheltuite cu Afganistanul in 20 de ani. (unii zic de pana la 2000 de milarde). Sa zicem ca 1 miliard de $ ar fi ajuns pentru o buna fortificare a vreo 30 de orase strategice afgane.
  Concluzie: Ceea ce a facut Joe Biden in Organizarea Apararii Afganistanului pentru lupta contra Talibanilor de dupa Retragerea Armatei SUA de dupa 31 August 2021 inseamna un singur lucru: DEBANDADA !

 10. Sper ca nu in Europa intentioneaza sa vina toti afganii.Daca nici acum dictatura UE nu face zid in calea imigrantilor atunci merita sa dispara.

  • Europa ar c-am fi timpul să limiteze accesul acestora! Europa n-a fost niciodată islamista, musulmană. Ar c-am fi timpul să spună STOP! Nu vedeti idioți ăștia isi distrug propriile țări și apoi fug in Europa, ca la americanii nu pot fugi ca-i omoară la poartă. Trebuie să cerem tuturor guvernelor Europene să limiteze accesul acestora!!!!

 11. @rusul

  De ce ești modest ?!? Americanii ne-au eliberat și rusii ne-au bombardat din 4 aprilie pana pe 23 august facand una cu pământul Bucureștiul și Ploieștiul. Totodată americanii s-au luptat ca niște lei pt. noi la Yalta și tot ei ne-au dat Transilvania înapoi.

  Acum ne spui și nouă dacă ești legionar sau ești cu Mareșalul ? (vorba vine mareșalul ca s-a făcut singur maresal)

 12. Acesti respectabili afgani si multi, multi altii din fortele de securitate, armata afgana dotate cu tehnica buna de catre americani, dar neplatite de guvern, puteau sa tina piept talibanilor . Din pacate pentru ei in primul rand si pentru fetele si femeile din Afganistan vor veni vremuri cumplite ! Ei in loc sa-si apere drepturile, libertatile castigate sub stabilitatea NATO in cei 20 de ani au asistat pasivi la inaintarea talibanilor. Retragerea americanilor era anuntata de cativa ani ! Ca prime si ultime forte si care a avut 80 % contributie la stabilitate 20 de ani. Tineri afgani care nu pun mana pe arme dar se agata de fuselajul avioanelor militare …. e si tragic pe de o parte , dar foarte greu de inteles de ce nu au intampinat nici o rezistenta contra talibanilor.

 13. Recent R. P. Chineză a recunoscut regimul taliban.
  Astfel, situația este clară.
  Puternicul vecin asiatic v – a sprijini economic și militar regimul taliban.
  Deși în Uiguria chinezii au adoptat măsuri dure
  sub pretextul terorismului islamic, dorința acestora s – a împlinit.
  Occidentul a pierdut o zonă de influență chiar la granița lor.
  ȘI acest lucru înseamnă un pas înainte pentru interesele R. P. Chineză.
  Vor urma și alte state care vor recunoaște noua situație politică din Afghanistan.
  Occidentul a suferit o mare înfrângere morală.
  Poate va fi o lecție pentru viitor.

 14. Așa tovarășe Nihilivicikakaia. Da, cu tarie de 95 de grade sunt gata să jur pe steagul rosu de sangele vrajmasului al URSS că tovarășu Stalin nu a semnat pactul Von Ribbentrop Molotov cu Adolfica nebunul.

  Finlanda, Tarile Baltice, Polonia și Basarabia română au atacat pasnicul URSS.

  Să traiasca tovarășu Nihilivicikakaia, posnacul de servici. Uuuuraaaaa strigă rușii „eliberatori”, azi Sputniek ne plătește, noi doar avem o economie de 70% export de materii brute , mai rău ca o economie africană.

  Uuuuraaaa, să facem una cu pământul pe imperialistii capitaliști care ne cumpăra gazul.

 15. Ne.am săturat de placa America e de vina ptr tot raul lumii.Nu e.E primitivismul.acestor barbari al întregii populații afghans.Ei sunt de vina.Daca pe ei nu.i intereseaza de soarta lor,pe noi nici atât.Daca ii interesa,luptau pentru viitorul lor.Ei nu cred in Afganistan.E decizia lor.