G4Media.ro

Imagini din satelit arată avioane rusești și o clădire distruse la baza…

Captura X

Imagini din satelit arată avioane rusești și o clădire distruse la baza aeriană Belbek din Crimeea

Imagini din satelit obținute în exclusivitate de CNN arată trei avioane rusești distruse și clădiri avariate la baza aeriană Belbek din orașul portuar ocupat Sevastopol.

Pierderile vin după două zile de atacuri ale ucrainenilor asupra orașului Sevastopol din Crimeea, anexat ilegal de Rusia în 2014.

În imaginile realizate de compania americană de imagistică prin satelit BlackSky și de firma de tehnologie spațială Maxar, două avioane pot fi văzute arse pe linia principală de zbor de la Belbek, pe lângă un al treilea parcat pe un dig de protecție. Imaginile din satelit arată, de asemenea, o clădire distrusă în apropiere și o alta care a suferit pagube semnificative.

 

Mihail Razvojaev, guvernatorul numit de ruși la Sevastopol, a declarat vineri pe Telegram că rușii „au respins cu succes un atac inamic masiv asupra Sevastopolului”. Razvojaev a precizat că „zeci” de vehicule aeriene fără pilot și „peste cinci drone maritime au fost distruse”. Orașul a suferit o întrerupere parțială a energiei electrice din cauza unor resturi de drone care au căzut pe o substație electrică, a adăugat el.

A fost a doua oară când Belbek a fost vizat de ucraineni în ultimele 48 de ore.

O grupare ucraineană insurgentă din Crimeea, Atesh, a afirmat pe Telegram, după cel de-al doilea atac, că un depozit de artilerie de pe aerodromul Belbek a fost avariat.

„De asemenea, au fost înregistrate pagube semnificative la infrastructura aerodromului ca urmare a exploziei secundare”, a precizat aceasta.

Dar niciuna dintre imaginile din satelit văzute de CNN nu a arătat semne că un depozit de rachete sau de arme de artilerie a fost lovit sau că au avut loc detonări secundare.

În timp ce Moscova pare să aibă mai recent avantajul în campania sa terestră, forțele Kievului s-au bucurat de succese susținute vizând Flota rusă din Marea Neagră, fie prin atacuri cu rachete, fie prin atacuri cu drone maritime.

În martie, Ucraina a afirmat că a lovit două nave militare rusești, împreună cu un centru de comunicații și alte câteva instalații aparținând Flotei Mării Negre, într-un atac uriaș desfășurat pe timp de noapte. Ucraina a declarat că au lovit două nave de debarcare amfibie, Yamal și Azov.

Mai mult de 20 de nave militare rusești au fost acum dezactivate sau distruse, o treime din întreaga flotă de la Marea Neagră. Deși Ucraina nu are practic nicio marină proprie, inovația tehnologică, îndrăzneala și incompetența Rusiei i-au dat un avantaj puternic la Marea Neagră. În luna octombrie a anului trecut, imaginile din satelit au indicat faptul că Rusia și-a mutat unele dintre navele sale departe de Sevastopol după o serie de atacuri ucrainene.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...