G4Media.ro

Imagini care par să arate soldați ucraineni executând prizonieri de război ruși,…

Sursa foto: Captură video - Twitter / sam sam

Imagini care par să arate soldați ucraineni executând prizonieri de război ruși, „foarte probabil să fie autentice”, afirmă ONU

ONU a declarat că înregistrările video în care se pare că apar soldați ucraineni împușcând prizonieri de război ruși sunt „foarte probabil să fie autentice”, potrivit unei analize preliminare, relatează Sky News.

Imaginile par să arate execuția a 11 soldați ruși care se predau în regiunea Luhansk din estul Ucrainei.

Soldații ruși sunt întinși la pământ în aparentă capitulare, înainte ca unul dintre ei să apară din fundal și să deschidă focul.

Soldații ucraineni ripostează, înainte ca filmarea să se întrerupă și să se vadă aceiași soldați ruși zăcând morți pe jos.

Cu toate acestea, videoclipul a fost editat pe alocuri, astfel încât este dificil de concluzionat ce s-a întâmplat cu exactitate.

Rusia a condamnat uciderile, calificându-le drept „crime brutale” și afirmând că va face dreptate celor responsabili.

Deși inițial a refuzat să comenteze, Ucraina a declarat ulterior că va investiga imaginile.

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets, a afirmat că înregistrările video par să arate o „captură înscenată” în care forțele rusești nu se predau cu adevărat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

12 comentarii

 1. Predarea falsă este incriminată de Convențiile de la Geneva ca fiind crimă de război sub numele de „perfidy”. În istorie au fost multe cazuri de asemenea tactici. Rușii continuă să încalce Convențiile de la Geneva. Există o soluție simplă ca rușii să nu mai fie uciși: să plece dracului la ei în țară!

  • Pai nu e razboi, e operatiune speciala. Rusii sunt doar banditi pe teritoriul unei alte tari, iar cand un bandit intra peste tine in casa, Conventia de la Geneva nu e aplicabila.

 2. exista crima de razboi numita „perfidie” ceea ce este exact ce a facut ultimul rus care „s-a predat” deschizand foc automat. Nu stiu de ce se tot bate moneda pe aceasta filmare, rusii au simulat predarea probabil crezand ca ucrainenii sunt neatenti si mai putini numeric. Asa se intampla ca au tras lozul necastigator.

 3. aia e… au avut sansa sa se predea dar un orc d’al lor i-a sabotat. ghinion, vorba lui jeohanis 6 case!

  • Putin probabil ca ultimul rus sa-si fi sabotat camarazii – a fost un plan pus la punct ca sa-i păcălească pe ucraineni. In situații de predare se înțeleg toți înainte, lasă armele la distanta si ies cu mâinile la ceafa.

 4. Dacă rușii nu voiau să fie împușcați, ce cautau în Ucraina? Puteau sta la ei acasă. Dacă imaginile sunt reale, foarte bine le-au făcut.

 5. Dacă această scena se petrecea oriunde altundeva in lume tot astfel era judecată actiunea celor care preluau prizonierii ?

  • Cine „prelua” prizonierii intra in catarea comisarului insarcinat cu moartea vitejeasca.
   Dupa toate aparentele cacealmaua nu a mers.
   Asta ca sa stiti. Daca ziceti ca va predati, va predati.
   Daca va asteptati ca aia pe care ati vrut sa-i trageti in piept mortal, trebuiau sa reactioneze corect politic, aveti confirmarea negatiei.
   Nu e ca la catedra de la umanioare.

 6. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.

 7. O predare nereusita.