G4Media.ro

Ilie Marcel Șerbuc, acuzat că ar fi ucis o fată de 12…

Sursa foto: g4Media

Ilie Marcel Șerbuc, acuzat că ar fi ucis o fată de 12 ani, a fost adus în țară / Gorghiu: Nimeni nu se poate sustrage răspunderii în fața justiției naționale. Ministerul Justiției va depune în continuare toate eforturile legale pentru ca fugarii să fie aduși în România

Ilie Marcel Șerbuc, acuzat că ar fi ucis-o pe fata de 12 ani a concubinei sale și a ascuns cadavrul într-o canapea, a fost adus, marți, în țară.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care afirmă că „nimeni nu se poate sustrage răspunderii în fața justiției naționale” și că „Ministerul Justiției va depune în continuare toate eforturile legale pentru ca fugarii să fie aduși înapoi în România”.

„A aterizat avionul care îl aduce înapoi în România pe inculpatul Șerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei fetițe de 12 ani.

Cu privire la inculpat fusese dispusă, în lipsă, măsura arestului preventiv. Potrivit procedurii, el va fi prezentat la instanță pentru confirmarea acestei măsuri. Rămâne să vedem ce va decide instanța și, mai departe, continuă actele de urmărire penală, procedură care nu este publică.

Nicio persoană nu este mai presus de lege. Nimeni nu se poate sustrage răspunderii în fața justiției naționale. Aceasta este normalitatea într-un stat democratic.

Vă asigur că Ministerul Justiției va depune în continuare toate eforturile legale pentru ca fugarii să fie aduși înapoi in România.

Cooperarea judiciară internațională în materie penală este esențială pentru combaterea infracționalității. Mulțumesc tuturor autorităților române și olandeze pentru buna colaborare!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Marcel Ilie Serbuc, în vârstă de 37 de ani, este din satul Sfântu Ilie, judeţul Suceava, conform datelor furnizate de către Poliţia Română. El a fost depistat de poliție în Olanda, iar Tribunalul Amsterdam, în baza unui mandat european de arestare, a dispus, în 16 august, predarea inculpatului Șerbuc Ilie Marcel autorităților competente din România.

Mama fetei de 12 ani al cărei cadavru a fost găsit în lada unei canapele, într-un apartament din Sectorul 4, a venit în ţară din Spania şi a fost audiată la Serviciul Omoruri din Capitală. Femeia susţine că vinovat este concubinul său. Pentru mama fetei nu a fost dispusă nicio măsură. Dosarul este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Fata de 12 ani şi mama sa au fost date dispărute în urmă cu mai mult timp, iar cu câteva zile înainte de descoperirea cadavrului informaţia referitoare la dispariţia lor fusese distribuită şi pe reţelele sociale. Fostul soţ al femeii, care este tatăl fetei, a anunţat că nu mai poate lua legătura cu ele.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Ghiță, Oprescu, Bică, Iorgulescu, Arsene rîd cu muci cînd aud d-astea…

 2. Lupu paznic la oi in schimb nu va face nimic ca astia sa nu fuga din tara

 3. Nimeni? Adica popoviciu e nimeni? Tot nimeni e si savulescu? De mario iorgulescu mai zicem ceva?

 4. Cand prietenii vostri de la CCR au prescris tot ce misca, aia n-a fost sustragere din fata justitiei nationale?

 5. Hai că face eforturi
  🤣
  Ghiță e plecat de ne este și greu să ne amintim de el deja.

 6. Face eforturi de a nu aduce în țară. Și oricum cine e adus, maxim 6 luni execută. Motive nu sunt?

 7. Tâmpită asta cui îi spune că nimeni nu se sustrage?!