G4Media.ro

Ilan Șor și Vlad Plahotniuc au intrat pe lista de sancțiuni a…

Foto: Vlad Plahotniuc și Ilan Sor / Facebook

Ilan Șor și Vlad Plahotniuc au intrat pe lista de sancțiuni a Marii Britanii/ Toate bunurile din Regatul Unit deținute de cei doi fugari, înghețate

Guvernul Marii Britanii a anunțat, vineri, o listă de sancțiuni care vizează 30 de personalități politice corupte și violatori ai drepturilor omului din întreaga lume, potrivit unui comunicat al Guvernului britanic, transmite Ziarul de Gardă.

Pe listă se regăsesc liderul Partidului Șor, deputatul fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la șapte ani şi șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în căutare internațională, precum și fostul lider al Partidului Democrat din R. Moldova (PDM), Vlad Plahontiuc, dat în căutare internațională și sancționat anterior de SUA pentru acte de corupție. Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor sunt cercetați în dosarul „frauda bancară”.

Potrivit Ambasadei Marii Britanii în R. Moldova, toate bunurile deținute de Plahotniuc sau Șor în Marea Britanie, sau în oricare dintre teritoriile de peste mări ale Marii Britanii precum Insulele Virgine Britanice sau Insulele Cayman, vor fi înghețate: „Cetățenilor Marii Britanii li se va interzice toate tranzacțiile economice cu oricare dintre persoanele sancționate cărora li se refuză intrarea în Marea Britanie”.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R. Moldova, Kent D. Logsdon, a anunțat pe 26 octombrie că Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus sancțiuni împotriva fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc și deputatului fugar Ilan Șor, precum și împotriva „mai multor entități și persoane asociate acestora pentru acțiuni legate de corupție”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. După ce au rezolvat-o cu tenisu’, vezi amenda, după ce au terminat-o cu londongrad, vezi cartierele corupților ruși din centrul Londrei, după și terminat-o cu sechestrele contestate și multe minciuni…..s-au cășunat p-astia…. Otrăviți, hoți ruși implicați în politică și industria engleza…. Anglia cât poți să mai minți? Fapte, aveți?