G4Media.ro

IGSU anunţă că va recepţiona duminică noaptea încă două milioane de teste…

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

IGSU anunţă că va recepţiona duminică noaptea încă două milioane de teste rapide din salivă, care vor fi trimise în teritoriu luni

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că urmează să primească în noaptea de duminică spre luni încă două milioane de teste rapide antigen din salivă, din partea unei societăţi care avea ca termen de livrare data de 20 decembrie. În cursul zilei de luni, testele vor fi trimise în teritoriu, relatează News.ro.

„În urma discuţiilor purtate în ultimele zile de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu reprezentanţii societăţilor comerciale care urmau să livreze produse de tipul “Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din proba de salivă”, conform calendarului de livrare stipulat în contracte, în cursul acestei nopţi, 2 milioane de astfel de dispozitive medicale vor intra în stocurile IGSU. Societatea comercială care va aduce aceste teste avea termenul de livrare în data de 20 decembrie 2021”, transmite, duminică după amiază, IGSU.

Camioanele instituţiei sunt pregătite pentru a recepţiona cantitatea de teste urmând ca luni, 13 decembrie, aceasta  să ajungă la inspectoratele şcolare din ţară, conform caietului de distribuţie elaborat de Ministerul Educaţiei.

Săptămâna aceasta, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că inspectoratele şcolare din ţară au doar jumătate din testele care ar fi necesare pentru testarea de luni a elevilor şi a precizat că încă aşteaptă răspunsul IGSU cu privire la următoarea tranşă de teste.

Acesta a precizat că, în calitate de autoritate care gestionează sistemul de educatie, a ”iniţiat toate demersurile legale conforme atribuţiilor”.

În aceeaşi zi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat, a ţinut să clarifice situaţia privind livrarea testelor.

Într-o emisiune televizată, Raed Arafat a arătat că Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a încheiat acorduri-cadru pentru teste din salivă care să fie distribuite în şcoli iar IGSU încheie contractele subsecvente cu furnizorii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a explicat şi sincopele în furnizarea testelor din salivă care ar trebui să ajungă în şcoli, prin faptul că unii dintre furnizorii de teste au refuzat să semneze contractele subsecvente pentru livrarea testelor, în timp ce alţii cer preţuri de câteva ori mai mari decât cel mai mic preţ.

Sursa Foto: Inquam Photos/ George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Statul roman corupt mafiot după doi ani de pandemie nu este in stare sa asigure testele pentru școlari la timp. Parca o face intenționat.