G4Media.ro

Ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean, va fi publicată…

Ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean, va fi publicată astăzi

Absolvenții claselor a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 află astăzi ce loc ocupă în ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivel judeţean sau la nivelul municipiului București. Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (cu pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (cu pondere de 20% în calculul mediei de admitere).

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat pe pagina sa de Facebook că pe 1 iulie “se va publica ierarhia, la nivel județean/la nivelul municipiului București, a absolvenților clasei a VIII-a care au susținut examenul de evaluare națională”.

“Ulterior, în intervalul 2 – 8 iulie, se vor completa opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenți și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Completarea opțiunilor se poate face fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin formular transmis electronic”, a precizat Anisie.

Aceasta a adăugat că “absolvenții care doresc să participe la admitere într-un alt județ vor completa fișele de înscriere în aceeași perioada, 2-8 iulie, fie la unitatea de învățământ de proveniență, fie vor transmite electronic opțiunile la unitatea de învățământ absolvită sau, doar în situații excepționale, la centrul special de înscriere din județul în care doresc să participe, potrivit Procedurii MEC nr. 31275/24.06.2020”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Doamne ce tâmpenie, corect poltica, publicarea anonima! Sunt convins ca ierarhia anonima are un rost…..

  2. Unde apare ierarhia, pe ce site? Si la ce ora?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.