G4Media.ro

Iași: CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea variantei de ocolire a municipiului,…

Iași: CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea variantei de ocolire a municipiului, varianta Sud

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au semnat, miercuri, contractul  pentru proiectarea variantei de ocolire a municipiului Iaşi – varianta Sud, cu societatea NV Construct, firma care a câştigat licitaţia publică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, şi prefectul judeţului, Marian Grigoraş, au discutat cu şeful Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Dănuţ Pilă şi cu reprezentantul NV Construct, Dan Radu Sima, despre detaliile tehnice ale proiectului, dar şi despre posibilităţile de a accelera termenele de execuţie, astfel încât acest obiectiv să intre la finanţare iar lucrările să înceapă în cel mai scurt timp.

„Ce ţine de noi se va rezolva fără niciun blocaj, acum că relaţia dintre Consiliul Judeţean, Primăria Iaşi şi Prefectura Iaşi este deplin funcţională. Încă un lucru foarte important pe care l-am solicitat proiectantului este să identificăm o soluţie care să corespundă nevoilor următorilor 20-30 de ani, astfel încât să oferim Iaşiului un proiect pentru prezent şi viitor. Mărturisesc că pentru mine acest obiectiv reprezintă şi o împlinire personală, fiind unul dintre proiectele de suflet din mandatul de deputat de Iaşi. Iată că după 9 ani de blocaje, am reuşit să finanţăm şi să repunem pe făgaşul normal acest obiectiv de investiţii atât de necesar ieşenilor”, a transmis Costel Alexe, citat de Agerpres.

Proiectul variantei ocolitoare face parte din centura uşoară a municipiului Iaşi, traseul având o lungime de 8,175 kilometri. Termenul de implementare este de 12 luni de la data ordinului de începere.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. un penal + un penal + un penal …

    • ieseni iau votat pt o punga de zahar

    • Nici macar… aia cu punga de zahar voteaza PSD. Mai degraba o parte i-au votat ca-s PNL, iar alta parte nu a votat USR ca nu-s deajuns de buni. Si uite asha ne-am pricopsit cu perechea de comici cercetati penal la conducere.

  2. Poate la tăiat pamblica echipa va fi cu un alt primar, cu un alt președinte de CJ. Poate ne scapă DNA-ul de tablă, de imobiliare cu copii, de toate scursurile politicii de Bahlui…

  3. rău@. Ai înțeles tot! Dar…bad!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.