G4Media.ro

Huawei va folosi serviciile de geolocație TomTom în loc de Google Maps

Huawei va folosi serviciile de geolocație TomTom în loc de Google Maps

Huawei va folosi pe telefoanele sale hărţile şi serviciile TomTom, pentru că nu mai are voie să folosească Google Maps, alături de alte produse Google, transmite News.ro

Anul trecut, din considerente de securitate naţională pentru care încă nu a fost aduse nici până acum dovezi publice, administraţia americană a interzis Huawei să mai folosească tehnologii americane.

Decizia i-a obligat pe cei de la Huawei să găsească înlocuitori pentru multe din serviciile şi aplicaţiile pe care le foloseau pe smartphone-urile şi tabletele companiei, inclusiv să dezvolte un sistem propriu de operare.

Printre acestea se numără şi funcţia de navigare, pentru care toate smartphone-urile cu Android folosesc Google Maps, considerată cea mai bună soluţie la ora actuală.

Google Maps va fi înlocuit pe dispozitivele Huawei cu tehnologia furnizată de compania olandeză TomTom, cea care deţine unele dintre cele mai complete hărţi şi soluţii de navigare.

Informaţia a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al TomTom, Remco Meerstra, care nu a dorit să ofere alte informaţii în afara faptul că înţelegerea a fost semnată “cu mai mult timp în urmă”, însă a fost ţinută secretă până acum.

Decizia administraţiei americane, care a urmărit să lovească în Huawei, se dovedeşte astfel nocivă şi pentru companiile americane care lucrau cu Huawei.

În acest caz, Google Maps pierde o cotă importantă de piaţă, Huawei fiind al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri, iar TomTom primeşte o şansă nesperată de a redeveni relevant într-o piaţă în care fost marginalizat pe măsură ce smartphone-urile au preluat piaţa GPS-urilor.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Spui „Trump” și tragi apa! Te întrebi cu cine avea imbecilul ceva de împărțit de fapt…cu chinezii sau cu ai lui?! .. când Google are mai multe de pierdut decât Huawei!

  2. Trump e un impostor, daca era intr-adevar anti-China nu iesea din TPP

    • Nu este împotriva Chinei ci împotriva practicilor Partidului Comunist Chinez, adică spionaj în toate domeniile

  3. Fara google/android relevanta huawei in afara pietei Chineze tinde spre zero (pe termen scurt ai mediu). Oricum piata chineza de it e segregata (controlata de PCC,great firewall) de cea globala,google, facebook,twitter,fiind interzise in China. Un domeniu strategic (internet,comunicatii,date,informatii) în care chinezii au investit masiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.