G4Media.ro

HotNews.ro: Primăria Capitalei a plătit în mandatul Gabrielei Firea peste 60 milioane…

Sursa Foto: primăria voluntari

HotNews.ro: Primăria Capitalei a plătit în mandatul Gabrielei Firea peste 60 milioane lei către firma de transport a primăriei Voluntari, condusă de soțul acesteia, pentru cursele regionale București-Ilfov 

Primăria Capitalei a plătit în mandatul Gabrielei Firea peste 60 milioane lei către firma de transport a primăriei Voluntari pentru cursele București-Ilfov, potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Serviciul Transport Voluntari prestează acest serviciu în baza unui contract de delegare de gestiune încheiat în mai 2019 prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, cu acordul Consiliului General, iar compania din Voluntari are prevăzut un profit de aproape 4%.

Municipalitatea plătește circa 90% din costurile operării celor 16 linii, deși ele deservesc în bună parte localitățile din afara Bucureștiului. Între timp, Primăria Capitalei a acumulat către STB datorii de aproape 1 miliard de lei pentru că a tot crescut costul serviciului, iar municipalitatea nu și-a plătit subvenția asumată.

Primarul Nicușor Dan a declarat pentru HotNews.ro în urmă cu câteva zile că va renegocia contractul cu STV deoarece este unul păgubos pentru municipalitate.

 • ”Este un contract de delegare care trece prin ADI Transport Public București-Ilfov. Tot ce înseamnă transport urban și interurban trece prin acest ADI. Pe transport interurban, contribuția este socotită conform contractului de delegare la 90% pentru municipiul București și 10% Ilfov. Nu știu pe Ilfov cum împart mai departe cei 10% Consiliul Județean și UAT-urile. Acest contract va fi renegociat, nu știu dacă vor rămâne aceste procente. Ei spun că se bazează pe un studiu care spune că 90% dintre cei care folosesc aceste autobuze lucrează în București și atunci impozitul lor pe venit se duce la București și nu la Ilfov”, a declarat pentru HotNews.ro primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Tot în urmă cu câteva zile, STV anunța că va opri de la 1 februarie cursele regionale din cauză că municipalitatea nu i-a plătit circa 8,6 milioane de lei, datoriile aferente lunilor noiembrie și decembrie pentru prestarea serviciului. Până la urmă s-a ajuns la o înțelegere.

Cum a ajuns societatea Primăriei din Voluntari, condusă de soțul fostului primar Gabriela Firea, să presteze acest serviciu și să primească atâția bani de la Primăria Capitalei? Serviciul a fost delegat de fosta administrație, întâi pe 2 ani, apoi pe 10 ani, valoarea estimată anuală din ultimul contract fiind de peste 100 milioane lei/an.

Citește integral pe HotNews.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. (1) Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
  (2) Tentativa se pedepsește.

 2. Se mai mira cineva?

 3. Casa Pandele avea nevoie de hublouri noi si de canapele rosii cu ciucuri aurii, citeva, nu multe. Ce voiati ba, railor, sa ramina femeia cu mobila veche?

 4. Deci Bucurestiul plateste 90% ca oamenii care folosesc transportul in comun vin sa lucreze in Bucuresti. Avem privilegiul de a plati ca primariile din localitatile limitrofe nu sunt in stare sa dea de lucru propriilor locuitori. Cumva se incadreaza perfect in logica PSD.

 5. Mahalagoaica va facut pe fata.
  Acuma are imuntate :))))
  Trebuia sa o trageti la raspundere cand era ea tare in clanta.
  Acuma sta si rade de toti fraieri care au votat o.