G4Media.ro

Hoţii români de buzunare au împărţit cu albanezii liniile de metrou şi…

sursa foto: ISE

Hoţii români de buzunare au împărţit cu albanezii liniile de metrou şi de transport urban din Atena – publicație grecească / ”La prima faptă te lasă liber. Și la a doua, și la a treia, oricând te lasă liber”

Un adevărat şoc provoacă dezvăluirea unor dialoguri dintre membrii marii bande de hoți de buzunare care a pus stăpânire pe mijloacele de transport în comun din Atena. Într-unul dintre aceste dialoguri un membru al bandei îi spune unei rude că își continuă nestingherit activitatea infracțională în ciuda arestărilor efectuate în ultimul timp de poliție, potrivit Rador Radio România.

„R….A”: Spune-mi și mie cum este situația acolo. Acolo printre greci, unde te afli. Dacă te prind la prima faptă ce îţi fac?

„M….L”: La prima faptă te lasă liber. Şi la a doua, şi la a treia, oricând te lasă liber.

Răufăcătorii din România văd în Grecia un pol de atracţie pentru hoți, profitând de impunitatea și măsurile preventive ce le sunt aplicate. Fac parte din unul dintre cele șase subgrupuri infracţionale care au fost destructurate în urma operațiunilor coordonate ale Subdirecției de Securitate din Atena la începutul săptămânii trecute. Acţionau susţinându-se reciproc şi au comis furturi asupra unor turiști și locuitori ai Atenei în mijloacele de transport în comun și în zonele turistice. În același timp, au spart autovehicule, au făcut traficuri de droguri și au pus în circulaţie bancnote false în centrul Atenei.

„Nu mai merg pe autobuzele albastre”

„Nu, nu mai merg pe autobuzele albastre! În sfârșit, am terminat cu autobuzele albastre, nu mai! Pentru că voi avea probleme şi cu albanezii și nici nu fac bani!”, spune unul dintre membrii unui subgrup infracţional într-o discuţie. Răufăcătorii din România și cei de origine albaneză şi-au împărțit liniile de metrou și de transport urban astfel încât să nu intre unii în zona de acţiune a celorlalţi. Au făcut o înțelegere informală prin care, dacă unii ar efectua un jaf într-o zonă în care operează un alt grup infracțional, atunci ar păstra telefoanele mobile și numerarul, dar ar lăsa cardurile bancare.

Hoții de buzunare au găsit chiar şi o modalitate de a goli imediat cardurile, inclusiv în situaţiile în care nu aveau PIN-ul, folosind POS-uri pe care le deţineau în spaţiile în care locuiau. Pentru a nu lăsa urme, de obicei stăteau în spaţii închiriate prin airbnb și îşi schimbau frecvent locuința. Au fost identificați în total 237 de membri ai celor 6 bande, dintre care 50 au fost arestați, 6 sunt închiși în centre de detenție, iar unul a fost extrădat autorităților din străinătate. Câştigurile financiare ilegale ale tuturor subgrupurilor se ridică la 1.400.000 de euro!

S-a constatat că un membru al unei bande specializate în spargeri de locuințe din zona Attica a fost și autorul identificat al focurilor de armă trase împotriva a trei cetăţeni din Creta aflaţi într-un club din suburbia ateniană Gazi în decembrie 2023. Alţi doi infractori identificați au fost implicați în asasinatul din 8 martie, din fața unei cafenele din Agios Panteleimonas. Confruntarea sângeroasă a avut loc din cauza unor dispute pe tema traficului de droguri.

Sursa: ALPHA FREE PRESS / Rador Radio România / Traducerea: Carolina Ciulu

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...