G4Media.ro

Hotelierii de pe litoralul românesc pregătesc deschiderea sezonului, chiar dacă nu știu…

Hotelierii de pe litoralul românesc pregătesc deschiderea sezonului, chiar dacă nu știu din ce dată: turiștii vor mânca în serii, la o masă va sta doar o familie, distanța dintre șezlonguri se va mări, iar cameristele vor purta măști

Hotelierii de pe litoralul românesc anunță că, deși nu se știe încă de la ce dată va putea fi deschis sezonul, se pregătesc pentru momentul când vor putea primi turiști. Aceștia vor mânca în serii, la o masă va sta doar o familie, distanța dintre șezlonguri se va mări, iar cameristele vor purta măști și mănuși, potrivit Organizației Patronale Mamaia Constanța (OPMCTA).

„Hotelurile de la mare așteaptă deschiderea sezonului și pregătesc o serie de modificări astfel încât turiștii care vin să se simtă în siguranță. Aceștia vor mânca în serii în hotelurile care nu dispun de spații suficient de largi, pentru a se evita aglomerațiile din restaurante, la o masă va sta doar o singură familie, șezlongurile vor fi depărtate și igienizate după fiecare folosire, iar saltelele ar putea să dispară de pe plajă. Camerele vor fi igienizate la schimbul de turiști, cameristele vor purta măști și mănuși, în vreme ce cazarea se va face preponderent online, pentru a evita statul la coadă la recepție, unde se vor trasa linii de demarcare”, anunță organizația într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, hotelierii de pe litoral pregătesc deschiderea sezonului, indiferent dacă acest lucru va avea loc pe 1 iunie, 15 iunie sau mai târziu, și au luat deja în considerare implementarea unui set de măsuri pentru a proteja sănătatea turiștilor, dar și a angajaților.

Reprezentanții patronatului le recomandă tuturor turiștilor români ca, în primul rând, să rămână în țară vara aceasta și anul acesta, România fiind cea mai sigură destinație pentru ei, iar atunci când caută să cumpere un pachet turistic, să o facă prin vânzători avizați și să aleagă structuri de cazare clasificate, indiferent dacă acestea sunt mici, precum pensiunile, sau hoteluri mari.

„Doar structurile clasificate pot asigura respectarea mijloacelor igienico-sanitare, acestea fiind și cele care sunt verificate de direcțiile de sănătate publică și sanitar-veterinară cel puțin o dată sau de câteva ori pe sezon, iar acest lucru va fi încă o garanție că măsurile de siguranță vor fi respectate”, subliniază patronatul hotelierilor de pe litoralul românesc.

„Nu vrem să expunem niciun angajat, nici pe noi, hotelierii, care lucrăm cot la cot cu ei și, mai ales, pe turiști, pentru că ne riscăm business-urile. Tot ceea ce avem e gajat la bancă, avem credite de dus și răspundem ca administratori în fața legii”, a declarat Anca Nedea, directorul executiv al Patronatului Mamaia-Constanța, citat în comunicat.

Hotelurile de pe litoral lucrează, în general, cu personal sezonier cazat în camere dedicate la hotel sau în proximitatea lui, astfel încât aceștia nu vor fi nevoiți să circule între domiciliu și locul de muncă sau prin oraș, ceea ce este un mare avantaj în ceea ce privește siguranța turistului, pentru că este vorba de cea mai mare parte dintre angajații departamentelor operaționale. Pentru restul angajaților, preponderent din departamentele back-of-the-house (contabilitate, vânzari, tehnic), e posibil ca la intrarea în hotel să treacă prin niște porți de dezinfecție, li se va lua temperatura, după care se vor duce la vestiare și se vor îmbrăca cu uniformele corespunzătoare departamentului din care fac parte. Departamentele administrative nu vor lua contact direct cu clientul și vor lucra în echipe restrânse (1-2-3 angajați într-un birou). Pentru departamentul de house-keeping (cazare) se vor aloca măști și mănuși, se mai arată în comunicat.

Hotelierii iau în considerare operarea teraselor, motiv pentru care complexele mari, cu terase pe măsură, vor fi avantajate.

„Și spațiile interioare dedicate alimentației publice vor fi folosite după ridicarea restricțiilor, dar ne vom alinia la măsurile trasate de distanțare socială, mărind spațiul între mese, limitând numărul de persoane la o masă și pe familie și organizând mai multe zone de bufet. Pentru hotelurile care nu beneficiază de terase suficient de mari există ca alternativă oferirea meselor în serii, iar litoralul nu e străin de o asemenea abordare, pentru că am lucrat ani de zile în serii, și atunci putem organiza numărul de oameni în sală respectând distanțarea socială”, a mai spus Anca Nedea.

Se ia în calcul ca tacâmurile să fie de unică folosință.

Pentru o siguranță cât mai mare pe plajă se va mări distanța dintre șezlonguri și umbrele, iar șezlongurile și măsuțele vor fi dezinfectate după fiecare turist. O posibilă variantă este să se renunțe în acest sezon la saltelele pentru șezlonguri.

Pentru ca recepțiile să nu se aglomereze, hotelierii de pe litoral vor încuraja check-in-ul online. În paralel, în zonele de primire a turiștilor, vor fi trasate linii de demarcație pentru păstrarea distanței și vor fi coordonate cazările astfel încât să nu existe cozi.

„Dincolo de procedurile de dezinfecție standard, așteptăm ca autoritățile centrale să iasă cu noi măsuri, și vom face totul ca să le implementam, astfel încât sejurul românilor la mare să se desfășoare în deplină siguranță”, a afirmat Anca Nedea.

Sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. si pe paja?
  si la piscine?
  si pe faleza … la plimbare?

 2. „România fiind cea mai sigură destinație” – pe ce va bazati cand ziceti?

 3. My God! Imi pare sincer rau pentru cei cu business in turism dar ce zic ei aici este o bazaconie fara nici un rezultat fezabil in ceea ce priveste evitarea infectarii.

 4. Si cu cei care trag pe nas la Mamaia ce faceti?
  Le distribuiti paie de unica folosinta?

 5. Revine la moda , piesa Andree ‘ Lasa-ma Papa la mare ‘ : )

 6. Un all inclusive la Mamaia nu este complet numai cu indigestie și manele, trebuie musai și covid.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.