G4Media.ro

Horațiu Cosma, USR: Blocaje pe şoselele de centură ale municipiilor / ”Grindeanu…

Sursa foto: Facebook / Pro Infrastructură

Horațiu Cosma, USR: Blocaje pe şoselele de centură ale municipiilor / ”Grindeanu condamnă marile oraşe ale României la trafic greu şi poluare”

Horaţiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, îl critică dur pe ministrul Sorin Grindeanu pentru întârzierea lucrărilor la centurile municipiilor din ţară pe care oamenii le aşteaptă de ani de zile şi nu vor fi finalizate la timp.

”Recent, Sorin Grindeanu a fost în prima vizită pe centura Zalău în 2 ani de mandat şi a anunţat că lucrările s-ar putea termina abia vara viitoare, cu peste un an de întârziere. Contractul de proiectare şi execuţie pentru centura Zalău de 5,5 km a fost semnat cu o companie chineză în 2020 în mandatul lui Lucian Bode. Lucrările au început în martie 2021 în mandatul lui Cătălin Drulă şi ar fi trebuit să fie gata în 2 ani. Termenul a trecut, însă centura e gata doar pe jumătate”, anunță USR într-un counicat de presă.

„Sorin Grindeanu are obligaţia să rezolve blocajele administrative care ţin direct de stat (exproprieri, avize, acord de mediu, relocări de utilităţi), dar şi să cheme la raport constructorii care pierd timpul. Trebuie să existe implicare şi monitorizare constantă din partea Ministerului Transporturilor.

Marile oraşe din România vor să respire aer curat, vor să scape de traficul greu, de ambuteiaje interminabile şi de poluarea cruntă. Şi pentru asta au nevoie „ieri” de centuri moderne, rapide şi sigure. Sorin Grindeanu le refuză de 2 ani acest drept fundamental la o viaţă mai bună”, spune Horaţiu Cosma, fost secretar de stat USR în Ministerul Transporturilor

Evaluarea șantierelor de pe centuriile municipiilor, făcută de USR:

Pe centurile Bucureşti (DNCB şi A0) e haos complet, lucrări reziliate, şantiere blocate sau mega-întârziate, licitaţii vechi de 4 ani încă nefinalizate.

Centura Timişoara Sud: începută prost de Grindeanu în 2017 când era premier (o bandă pe sens, intersecţii periculoase la nivel), a fost reziliată de Grindeanu anul trecut şi este departe de finalizare.

Centura Târgu Jiu: începută de 10 ani, cu o reziliere la activ, lucrările reluate în 2021 în mandatul lui Cătălin Drulă ar fi trebuit să fie gata în august 2022, dar sunt departe de finalizare, la aproximativ 70% stadiu fizic.

Centura Bârlad: lucrări începute în vara lui 2020 trebuiau să fie gata în vara lui 2022, dar sunt de departe de finalizare azi, tot la vreo 70% stadiu fizic.

Centura Galaţi (importantă pentru tranzitul mărfurilor dinspre Ucraina): are contract semnat în 2020, dar încă nu au început lucrările.

Centura Craiova Sud: contract semnat in ianuarie 2022, trebuia să dureze 15 luni, a trecut termenul, însă proiectul e abia la 15-20% stadiu în teren.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. multumim partidului! multumim Grindeanului!

  2. schimonositu’ condamnă toate oraşele !