G4Media.ro

VIDEO Hong Kong, cea mai scumpă piață imobiliară din lume/ 1,2 milioane…

VIDEO Hong Kong, cea mai scumpă piață imobiliară din lume/ 1,2 milioane de dolari pentru o casă la periferie și 6,9 milioane de dolari pentru o locuință centrală

Hong Kong a rămas cea mai scumpă piaţă imobiliară de pe planetă, în condiţiile în care preţul unei case obişnuite este de 1,2 milioane de dolari, iar preţul mediu al unei proprietăţi din segmentul de vârf este de 6,9 milioane de dolari, potrivit unui raport realizat de firma de consultanţă imobiliară CBRE Group Inc. care a analizat 35 de oraşe din întreaga lume, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Potrivit raportului Global Living, Hong Kong şi-a păstrat titlul de lider mondial în condiţiile în care preţul o proprietate rezidenţială obişnuită costă 1,235 milioane de dolari. Urmează Singapore cu 874.372 dolari şi Shanghai cu 872.555 dolari. CBRE subliniază că toate aceste trei oraşe au introdus măsuri destinate să ţină preţurile sub control.

În total, Asia controlează cinci din primele 10 poziţii în acest top, cu Shenzhen pe locul cinci şi Beijing pe locul nouă. Alte oraşe pe această listă sunt Vancouver (4), Los Angeles (6), New York (7), Londra (8) şi Paris (10).

Comparativ cu situaţia de anul trecut, când oraşele cu cele mai mari creşteri au fost New York, Los Angeles, Toronto, Vancouver, Sydney şi Melbourne, unele metropole au pierdut locuri în acest clasament ceea ce a făcut loc pentru unele oraşe europene unde creşterea preţurilor este în continuare robustă.

Potrivit CBRE, anul trecut în Hong Kong au fost finalizate 17.790 de proiecte de locuinţe private, un număr insuficient având în vedere presiunea care există asupra cererii de pe urma unei populaţii de 7,4 milioane şi a terenurilor limitate pentru a fi utilizate în scopuri rezidenţiale.

Când vine vorba de proprietăţi imobiliare din segmentul de vârf, alături de Hong Kong se regăsesc oraşe precum Shanghai şi Moscova, unde preţul mediu este de 2,4 milioane de dolari, Beijing cu 2,2 milioane de dolari, Shenzhen cu 2 milioane de dolari şi Londra cu 1,8 milioane de dolari. Pentru locuinţe de lux mai ieftine, în Dublin preţul mediu este de 384.050 dolari iar în Ho Chi Minh 403.270 dolari.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. preturi ca in Cluj-Napoca!

  2. Dolarii la care se face referire sunt dolari SUA sau dolari Hong Kong ??
    Dolarii HongKong au valoarea cam de 60 – 70 % fata de cei SUA .

  3. DE fapt au scazut la circa 40 % din dolarul SUA !!

  4. Să vezi ce cresc prețurile la case în Costa Rica și Madagascar, că nu sunt case câți fugari are România să trimită. N-au ăia teren, vor ajunge să facă blocuri pentru corupți care se feresc de extrădare.

  5. daca as avea un apartament de 25 metri patrati in Hong Kong l-as vinde si mi-as cumpara o vila pe malul marii Mediteraniene, de exemplu in Spania, oare nu am eu dreptate ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.