G4Media.ro

Honda anunță o nouă linie de mașini electrice / Seria 0 va…

Sursa foto: Honda via CNN

Honda anunță o nouă linie de mașini electrice / Seria 0 va intra în producție în anul 2026

Honda a dezvăluit la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas două vehicule concept care oferă o primă imagine a unei viitoare linii de vehicule electrice, relatează CNN.

Primul dintre aceste noi vehicule electrice, denumit Honda 0 Series, va intra în producție în 2026, a anunțat Honda. Noile modele vor avea, de asemenea, un nou logo Honda „H”, ca parte a tranziției companiei către vehiculele electrice.

Honda a anunțat anul trecut că investește 40 de miliarde de dolari pentru a crea noi vehicule electrice, cu planuri de a introduce 30 de noi EV-uri la nivel global până în 2030. Anterior, Honda a anunțat că intenționează să vândă doar vehicule cu emisii zero pe piețele majore până în 2040.

În prezent, Honda se află în urma principalilor concurenți în ceea ce privește vânzările de vehicule complet electrice. În Statele Unite, de exemplu, Honda nu oferă în prezent niciun model complet electric, deși în trecut a oferit unele modele destinate unor piețe specifice, cum ar fi California. Iar un SUV electric pentru piața de masă – Prologue, creat în colaborare cu General Motors – este așteptat să fie pus în vânzare în cursul acestui an. Între timp, concurenți precum Hyundai, Kia, Ford și GM au deja la vânzare mai multe modele EV.

Cele două vehicule concept Honda seria 0 se numesc Saloon și Space-Hub. În termeni auto, saloon este un alt cuvânt pentru sedan, care este folosit mai frecvent în engleza britanică. Totuși, conceptul Saloon arată mai degrabă ca un hatchback, cu o siluetă joasă și netedă care se termină cu o parte din spate tocită. Reprezintă primul model Seria 0 care va fi disponibil în America de Nord începând cu ceva timp în 2026.

Conceptul Space-Hub este mai înalt, cu o caroserie care seamănă cu o furgonetă. Acest vehicul are un interior spațios și flexibil care poate transporta „o varietate de pasageri”, potrivit Honda. Imaginile cu interiorul arată banchetele extinse în jurul părții din spate și pe părțile laterale ale vehiculului. Honda nu a precizat când sau dacă ceva de genul Space-Hub ar putea fi pus în vânzare.

Noul logo H dezvăluit este mai simplu decât versiunea actuală. Acesta renunță la cutia care înglobează actualul logo Honda. Ca și în logo-ul actual, brațele verticale ale H-ului se întind spre exterior, spre partea superioară. Acest nou H va fi folosit pe toate noile EV-uri Honda din seria 0, a precizat compania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Si noi avem o masina nationala, dupa moto-ul „ieftin si prost”. Inclusiv varianta electrica, desi ieftina… nu chiar.

  2. Varianta electrica facuta in China.