G4Media.ro

Hezbollah susţine că a vizat o bază militară israeliană cu „zeci” de…

Sursa foto: Jaafar ASHTIYEH / AFP

Hezbollah susţine că a vizat o bază militară israeliană cu „zeci” de rachete Katiuşa

Hezbollah-ul libanez a anunţat luni că a vizat un cartier general militar din nordul Israelului cu „zeci” de rachete Katiuşa „ca răspuns” la raidurile ce vizează satele din sudul Libanului, transmite AFP, transmite Agerpres.

Graniţa dintre Liban şi Israel este scena unor schimburi de focuri aproape zilnice de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, în urmă cu mai bine de şase luni.

De aproximativ o săptămână, mişcarea şiită, un aliat al Hamas, şi-a intensificat atacurile împotriva unor obiective militare israeliene pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran.

Într-un comunicat, organizaţia pro-iraniană Hezbollah a revendicat bombardarea „cu zeci de rachete Katiuşa a cartierului general al comandamentului Brigăzii 3 Infanterie a diviziei 91 de la baza Ain Zeitim”. Bombardamentele au venit „ca răspuns la atacurile inamicului israelian asupra satelor din sud şi a locuinţelor civile, cele mai recente fiind în Srifa, al-Adissa şi Rab el-Thalatine”.

Aceste sate din sudul Libanului au fost supuse atacurilor israeliene luni, a raportat Agenţia Naţională de Informaţii Libaneză Ani.

Armata israeliană, la rândul ei, a indicat că au fost identificate în jur de 35 de tiruri provenind din Liban spre regiunea Ein Zeitim, în nordul Israelului. Nu au fost raportaţi răniţi.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, pe 7 octombrie, în Fâşia Gaza, cel puţin 376 de persoane au fost ucise în Liban, inclusiv 250 de membri ai Hezbollah şi cel puţin 70 de civili, potrivit unui bilanţ AFP. Israelul, la rândul său, a numărat moartea a zece soldaţi şi a opt civili.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...