G4Media.ro

Harghitenii caută soluții pentru a nu pierde turiștii care nu mai pot…

Sursa foto: Salina Praid

Harghitenii caută soluții pentru a nu pierde turiștii care nu mai pot vizita Salina Praid: ”Avem mai mult de oferit decât salina” / Obiectivul nu are o dată certă de redeschidere   

Aplicaţia Visit Harghita a întocmit o listă cu obiective turistice şi activităţi de vacanţă, ca alternativă la închiderea salinei Praid, obiectiv preferat de cei mai mulţi dintre turiştii care veneau în zona respectivă, relatează Agerpres.

„Praid şi împrejurimile sale au mai mult de oferit decât salina. Dacă trebuie să vă regândiţi vacanţa din cauza reparaţiilor în desfăşurare la mină, iată câteva atracţii şi activităţi pentru dumneavoastră!”, este descrierea la lista pusă la dispoziţie atât în aplicaţia mobilă Visit Harghita, cât pe site-ul cu acelaşi nume.

Pe lista de alternative întocmită pentru turişti se numără ştrandul cu apă sărată din Praid, Canionul de Sare, Casa Fluturilor, Rezervaţia Naturală „Dealul Sării” sau Centrul Wellness din localitate.

De asemenea, turiştii sunt îndemnaţi să viziteze şi obiective turistice sau naturale din împrejurimi, cum ar fi Rezervaţia Geologică Dealul Melcului din Corund, Muzeul de Aragonit din aceeaşi localitate, Statuia „Inima lui Isus”, de pe Dealul Gordon sau Parcul Mini Transilvania din Odorheiu Secuiesc.

În plus, celor care şi-au programat vacanţa în zonă li se recomandă şi diverse activităţi de vacanţă, precum olărit, prelucrarea iascăi sau prepararea faimosului kürtöskalacs (colac secuiesc).

Din aplicaţia mobilă şi de pe site-ul Visit Harghita se pot obţinute mult mai multe informaţii despre atracţiile zonei, dar şi despre restaurante, locuri de cazare sau care sunt activităţiile şi obiectivele „family friendly”.

Directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Harghita, Szabó Károly, a precizat, pentru Agerpres, că cei mai mulţi dintre cei care vizitau localitatea Praid o făceau pentru salină, care acum este închisă, motiv pentru care Visit Harghita a dorit să le ofere alternative şi să diminueze efectele acestei situaţii.

Salina Praid va rămâne închisă până la punerea în siguranţă a căii de circulaţie, după ce o infiltraţie cu apă şi nămol a afectat, în data de 23 iulie, galeria de acces în baza de tratament.

Pe pagina de Facebook a Salinei Praid se precizează că „activitatea de vizitare a Saline Praid (baza turistică subteran) va fi închisă până la punerea în siguranţă a căii de circulaţie”, fără a mai fi specificată o dată până la care accesul în subteran nu va fi posibil, aşa cum s-a întâmplat în primele zile de după incident.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Am trecut de zeci de ori prin zona, cateva sfaturi:
  * muzeul de aragonit nu l-am prins deschis niciodata
  * dealul melcilor il gasesti doar cu foarte mult noroc
  * la strand trebuie mers de dimineata, altfel nu mai gasesti locuri
  * drumul la inima lui Isus e bine de facut pe jos, panorama merita efortul
  * la fel canionul de sare merita vizitat, sper sa mai fi taiat din balarii

 2. O să ajungă stațiunea că Mamaia nu mă refer la cazari la restul prețurilor la ștrand Praid au început să se poarte urit cu clienții salariații mai ales cînd văd că nu vb ungurește in fine zona e foarte frumoasa .

 3. Sint din Ploiești! Am fost acolo de mai multe ori. Nu am avut probleme ce etnicii maghiari. La o familie de unguri am fost cazat. A fost totul ok! Au și ei fel de fel de inși, mai educați sau mai puțin educați ca și noi românii. Nu trebuie generalizat! Este o zonă foarte frumoasa și merită vizitată!