G4Media.ro

Harghita: Peste o mie de elevi învaţă online, din cauza îmbolnăvirilor de…

Harghita: Peste o mie de elevi învaţă online, din cauza îmbolnăvirilor de COVID-19

Peste o mie de elevi de la unităţile şcolare din Harghita învaţă online, din cauza cazurilor de COVID-19 apărute în rândul elevilor sau al angajaţilor din sistemul de educaţie, arată o informare a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Harghita, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, 44 de clase, cu 1.036 de elevi şi-au mutat activităţile în mediul online, din cauza cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

Astfel, două unităţi de învăţământ din judeţ, cu un număr total de 771 de elevi, au trecut în scenariul trei, din cauza numărului de cadre didactice sau elevi care au fost confirmaţi pozitiv.

De asemenea, ISJ a mai informat că în online se mai află şi două grupe de la o structură şcolară, cu 32 de copii, în restul cazurilor fiind vorba de clase singulare, de la mai multe unităţi de învăţământ, care şi-au mutat activităţile în mediul online.

„În acest moment, avem 10 elevi, 16 cadre didactice, 1 cadru didactic auxiliar şi 1 personal nedidactic testaţi pozitiv, datele fiind actualizate. ISJ monitorizează zilnic cazurile active şi ţine legătura cu unităţile de învăţământ.De asemenea, am solicitat directorilor de şcoli respectarea cu stricteţe a ordinului comun al MEC şi MS, dar şi a legislaţiei în vigoare”, se arată în informarea ISJ Harghita.

Sursa menţionată a mai arătat că în mediul online învaţă şi 413 elevi de la o unitate şcolară a cărei clădire se află în reabilitare.

În informarea ISJ Harghita se mai precizează că din totalul de 4.033 de cadre didactice din judeţ, 1.966 sunt înscrise pe platforma de vaccinare, 846 sunt vaccinate, iar 825 sunt programate pentru vaccinare.

În ceea ce priveşte personalul didactic auxiliar, din totalul de 454 de persoane aflate în această categorie, s-au înscris pe platformă 242, s-au vaccinat 104 şi s-au programat 103.

De asemenea, din totalul de 1.074 de persoane aflate în categoria personalului nedidactic, s-au înscris pe platformă 382, fiind vaccinate 121, iar 140 s-au programat pentru imunizare.

Foto: Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. au plecat la
    workshop pentru Trianon….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.