G4Media.ro

Halterofilul Nijat Rahimov a pierdut medalia de aur cucerită la JO de…

Sursa foto: Federația Română de Haltere / Facebook

Halterofilul Nijat Rahimov a pierdut medalia de aur cucerită la JO de la Rio după ce a fost prins dopat

Halterofilul kazah Nijat Rahimov, campion olimpic la JO de la Rio la categoria 77 de kilograme, a fost deposedat de medalie după ce a fost depistat poztiv. Totodată, el a primit o suspendare de opt ani din partea TAS, informează  news.ro, conform AFP.

Campionul mondial din 2015 la categoria sa a fost vizat încă din ianuarie 2021 de o procedură a Agenţiei Internaţionale de Testare (ITA), care a sesizat camera antidoping a CAS, în cadrul unei investigaţii mai ample asupra dopajului endemic la haltere.

Kazahul în vârstă de 28 de ani, născut în Azerbaidjan, a fost acuzat că a înlocuit de patru ori de probe de urină, începând din 15 martie 2016, în timpul pregătirii pentru Jocurile Olimpice de la Rio, unde a câştigat aurul învingându-l pe chinezul Lyu Xiaojun.

Întrucât era a doua sa încălcare a regulilor antidoping, arbitrul unic al TAS a impus o suspendare de opt ani, sancţiunea prevăzută în cazul recidivei.

Perioada sa de susepndare începe la 18 ianuarie 2021, data suspendării provizorii, dar rezultatele sale sportive sunt anulate retroactiv de la 15 martie 2016.

Sursa foto/Arhivă: Federația Română de Haltere / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Atat stiu rusii si fratii lor cazahi, furt si inselatorie

  2. Parcă ar fi justiția din România. Decizia în cazul patinatoarei sovietice de la Olimpiada de iarnă din acest an se va lua tot peste vreo șase ani ? Până atunci va concura în veselie, iar titlurile câștigate vor fi retrase retroactiv ? Dar cu banii câștigați necinstit cum rămâne ? Păgubiții vor fi recompensați ulterior ?