G4Media.ro

Haine şi bijuterii care i-au aparţinut creatoarei Vivienne Westwood, scoase la licitaţie…

sursa foto: Captură video

Haine şi bijuterii care i-au aparţinut creatoarei Vivienne Westwood, scoase la licitaţie la sfârşitul lunii iunie

Rochii, costume, pantofi şi bijuterii din colecţia personală a creatoarei britanice de modă Vivienne Westwood, decedată în 2022, vor fi scoase la vânzare luna aceasta în cadrul unei licitaţii în scopuri caritabile, informează Reuters.

Peste 200 de loturi sunt scoase la vânzare de Christie’s la Londra în cadrul licitaţiei ”Vivienne Westwood: The Personal Collection”, organizată în două părţi: o vânzare directă pe 25 iunie şi o licitaţie online, care va avea loc în perioada 14-28 iunie.

Westwood, una dintre cele mai prestigioase creatoare britanice, a murit în decembrie 2022, la vârsta de 81 de ani. Colaboratorul şi văduvul artistei, Andreas Kronthaler, a selectat pentru licitaţie ţinute reprezentative pentru cei 40 de ani de carieră, cele mai vechi aparţinând colecţiei de toamnă-iarnă 1983-1984.

”Sunt lucrurile pe care a ales să le poarte de-a lungul ultimilor 40 de ani din viaţă”, a declarat pentru Reuters Adrian Hume-Sayer, directorul vânzării, cu prilejul unei conferinţe de presă organizate joi. ”Este foarte personal… Sunt lucruri pe care le purta când mergea pe bicicletă prin Londra, la interviurile de presă, la finalul defilărilor de modă… în viaţa de zi cu zi. Dar ea trăia… aşa cum vorbea. Spre deosebire de mulţi oameni… în ciuda poziţia pe care o deţinea, purta lucruri în mod repetat. Avea lucruri preferate”.

Westwood, al cărei nume este asociat cu mişcarea punk din anii 1970, era de asemenea cunoscută pentru activismul ei. Purta tricouri cu sloganuri împotriva schimbărilor climatice şi poluării cauzate de combustibilii fosili şi era o susţinătoare a fondatorului platformei WikiLeaks, Julian Assange.

În plus faţă de haine şi accesorii, un set de printuri de mari dimensiuni cu cărţi de joc create de Westwood în 2017 – pe teme precum schimbările climatice şi inegalitatea – sunt de asemenea scoase la vânzare la un preţ estimat cuprins între 30.000 şi 50.000 de lire sterline (38.292-63.820 dolari).

Sumele încasate în urma licitaţiei vor fi donate cauzelor şi asociaţiilor caritabile sprijinite de Westwood – fundaţia creată chiar de artistă, Vivienne Foundation, dar şi Greenpeace, Amnesty International, Médecins Sans Frontieres, a precizat Christie’s.

O expoziţiei care include obiectele propuse la vânzare va fi deschisă publicului la sediul Christie’s din Londra începând de vineri şi până pe 24 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...