G4Media.ro

Guvernul vrea să publice o carte în care să-și prezinte realizările din…

Guvernul vrea să publice o carte în care să-și prezinte realizările din 2018, sub coordonarea lui Darius Vâlcov

Guvernul vrea să publice o carte în care să-și prezinte realizările din 2018, volumul urmând să fie editat în 500 de exemplare şi să fie realizat de Comisia Naţională de Prognoză, sub coordonarea lui Darius Vâlcov, potrivit unui memorandum aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Executivului.

Memorandumul este propus de secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, și de președintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, Ion Ghizdeanu, care justifică necesitatea publicării acestei cărți inclusiv prin Legea accesului liber la informațiile de interes public.

Potrivit memorandumului, este necesară ”o evaluare complexă cu sprijinul tuturor instituţiilor”, din următoarele considerente:

– În fiecare domeniu pentru îndeplinirea unei prevederi din Programul de guvernare s-au întreprins acţiuni suplimentare de pregătire a cadrului legislativ, metodologic şi instituţional pentru implementare (ordine de aplicare, înfiinţarea de structuri organizatorice, reconfigurare atribuţii şi compartimente, etc); din această cauză activitatea intensă de realizare a obiectivelor Programului de guvernare trebuie evidenţiată în întreaga sa complexitate;

– S-au întreprins acţiuni noi, suplimentare faţă de prevederile Programului de guvernare, care au asigurat îndeplinirea obiectivelor acestuia dar şi ca răspuns la realitatea economico-socială foarte dinamică; în absenţa unor astfel de măsuri implementarea unor prevederi din Programul de guvernare ar fi mai dificilă;

– Pe parcursul anului 2018 s-au întreprins acţiuni de pregătire a implementării unor angajamente prevăzute pentru anul 2019 sau chiar în anii următori;

– În Programul de guvernare sunt evidenţiate şi măsuri cu caracter general, sintetic şi cu aplicabilitate permanentă, ceea ce face necesară o individualizare a acţiunilor întreprinse în anul 2018.

„Multe din angajamentele asumate au însemnat şi înseamnă evaluări şi analize laborioase de impact, investigare profesionistă a soluţiilor de implementare, un amplu demers de informare cu privire la experienţele internaţionale, proiectarea şi reglementarea soluţiilor alese dar şi a mecanismelor instituţionale şi organizaţionale de trasnspunere în practică a angajamentelor”, se mai arată în memorandum.

Se propune ca volumul să fie realizat şi editat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, sub coordonarea consilierul de stat pe probleme economice al premierului, Darius Vâlcov.

În document se propune ca volumul să fie publicat în 500 de exemplare, care să fie distribuite instituţiilor din administraţia publică centrală şi locală, cheltuielile urmând să fie acoperite din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Volumul ar urma să conțină capitole referitoare la:

 • Principalele rezultate economico-sociale;
 • Modul de realizare a celor 115 acţiuni prioritare;
 • Investiţii publice şi investiţii în parteneriat public-privat;
 • Programe guvernamentale şi scheme de ajutor de stat;
 • Politica fiscal bugetară;
 • Absorbţia fondurilor europene – acţiuni şi realizări.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Ce păcat că a murit Mihai Stănescu. Ar fi fost un desăvârșit autor al unei astfel de cărți.

  • Implementarea HG-ului ala cu privire la combaterea birocratiei, care culmea contine si amenzi, sigur nu e prinyte realizari. Guvernul crede ca Min. Economiei e responsabil iar ministerul ca guvernul. Pleava, asta sunt toti.
   Ce sa mai spun de legea aia cu combaterea coruptiei in randul functionarilor publici. Daca functionarul nu traieste din salariul lunar atunci nu da doi bani pe nimic… ca doar e platit regeste de altii, la negru

 2. Sa nu cumva sa uite molestarea si gazarea in masa a mii de protetanti in august 2018.

 3. O carte de aruncat de la balcon.

 4. O face PLM la Editura Unica??
  Vor fi dotate WCurile publice cu ele, să nu ne plictisim in timp ce stăm pe buda?? Că , bănuiesc, nici pe post de hârtie igienică nu vor fi bune..
  Ce nenorociți ordinari, lumea oare de foame și ei arunca banii pe ce???da varianta electronică nu e buna??? Mai au vreun contract de alocat că șpagă??
  De parcă noi nu știm, nu vedem și.ni putem verifica ce s-a făcut și ce nu…partidul maimuțelor furăcioase trebuie sa stai tot timpul cu ochii la buzunar și la ceas!!

 5. EROUL ACESTEI GUVERNARI ESTE SINISTRUL JUSTITIEI.
  TOTUL PENTRU INFRACTORII MARTIRI. TOTUL. SA SCAPE, SA FIE ALBITI, SA FIE DESPAGUBITI.

 6. Ahaaam, adunați-vă la „Beciul Domnesc ” și editați: „Cum am făcut următoarele milioane de euro, că primul a venit singur!”. Musai cu coperți roșii să se răsucească Mao de entuziasm!??

 7. Nicicând în istorie nu a existat un guvern consiliat de un individ dovedit infractor cu probe de necontestat, pe lângă faptul că locul multor miniștri ar fi într-o clasă de gimnaziu. Ce guvern este acesta? Și cui servește reprezentarea țării prin aceste jalnice figuri? Doar teoriei conspirației, României în niciun caz.

  • Și au un cârd de consilieri foști șoferi, bodyguarzi, interlopi, amante, pitipoance, copii și rude, persoane cu diplome cumpărate, persoane cu dosare penale,etc, etc

 8. Bolsevism in stare pura!

 9. Pentru cine? Privitorii de Antena 3 și RTV nu sunt chiar așa de mulți, deci…

 10. Doamne, s-au terminat economistii din Romania ? A ajuns aceasta tara minunata la mana unor conilieri condamnati in prima instanta care acum se uita dupa o amarata de ordonanta sa scape ?

 11. Ar trebui anuntati acesti tovarasi ca si-au facut munca si au fost platiti pentru asta; nu trebuie sa cheltuiasca banii tarii sa se laude cu realizarile lor nu au fost obligati sa stea acolo -a fost dorinta lor. Si ce au facut mult, putin, bine, rau viitorul va arata.
  P.S. Degeaba tovarasi orice incercati tot tovarasi ramaneti nu se prinde domnia de voi.

 12. Noaptea minții!!! Penibil, sinistru.

 13. S-o tipariti pe hartie igienica si s-o faceti cadou pt ca sunt oameni in tara asta care n-au bani nici de hartie igienica.

 14. Oare câți copaci trebuie tăiați/furați/sacrificați pentru cele 500 de exemplare pline cu minciuni și aberații??
  PSD-istilor, să nu uitați să treceți activitățile „elaborate” pe legile justiției, Codul penal, pe mărirea lefurilor și pensiilor „aleșilor poporului”, pe legea educației ce ne învață „cum/cât/când să furăm/înșelăm/plagiem”, pe Ordonanțele ce răstoarnă economia sectorului privat, pe Ordonanța ce eliberează înainte devreme hoții, corupții, violatorii, tâlharii!!
  Toate acele „structuri de organizare și implementare” sunt căpușe puse de voi pentru ‘a justifica” banii deturnați, care – culmea! – ajung la baronii/sponsorii voștri.
  Doar așa mai puteți (probabil…) să vă acoperiți hoția, lașitatea și nesimțirea.

 15. baga Valcov ceva iarba buna si putina coca pt energie, si o sa ajunga Dancila mai ceva ca Greuceanu

 16. Sa inteleg ca editeaza aticipat o carte in cate un exemplar pentru fiecare dintre politicienii care vor intra la racoare anul asta pentru a scurta din oficiu pedeapsa? Sau pentru cei ce tot anul asta vor fi gratiati inainte de termen?

 17. Nebunia guvernamentala a ajuns la cote maxime. Astia sunt in stare sa provoace si un razboi civil, pentru ca de dat foc la tara au dat deja la figurat.

 18. Pitpalac intr.un copac, n-ati vazut o carte maro…?

 19. Să fie o carte de colorat ca să înțelegă și duamna P.M. Veorica câte ceva…

 20. Titlul va fi : „Cum sa furi fara frica”.

  Cand un hot dovedit si judecat conduce scrierea unei carti a realizarilor guvernului unei tari… sa nu se mire populatia acelei tari, de imaginea tarii respective.

  Tara de hoti, condusa de hoti, pentru hoti. Oamenii (putini) ramasi cinstiti, au devenit scalvii hotilor.

 21. Tov Nicolae Ceaușescu a scris mai multe…și unde a ajuns

 22. Cineva de acolo e dement rău. Posibil chiar Vâlcov mai mult decât Dragnea…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.