G4Media.ro

Guvernul vrea să închidă spitale din Moldova și să reducă numărul de…

Guvernul vrea să închidă spitale din Moldova și să reducă numărul de paturi la altele. PSD-iștii din Bacău reacționează dur

Directorii de spitale şi primarii din Bacău resping masterplanul pentru Moldova propus de Ministerul Sănătăţii. În draftul masterul-planului, prezentat de senatorul PSD, Dragoș Benea, se propune reducerea numărului de paturi la Spitalul judeţean de Urgenţe Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău şi Spitalul Municipal Oneşti, precum şi închiderea a două unităţi: Spitalul Orăşenesc Comăneşti şi Spitalul Orăşenesc Buhuşi.

Într-o întânire-dezbatere în care a fost abordat Masterplan-ul regional de servicii de sănătate pentru Regiunea Nord Est, elaborat de către Ministerul Sănătăţii, liderii locali din Bacău au avut o poziţie unitară faţă de proiectul miniterului – respingere radicală a masterplanului.

Ședinţa de “demascare” a draftului master-planului a fost iniţiată şi condusă de Dragoş Benea, preşedintele PSD Bacău, care a declarat pentru G4Media.ro că “e complicat să propui spre dezbatere Moldovei (cea mai săracă regiune a Europei) reducerea de paturi și închiderea de spitale în timp ce la Cluj anunți o investiție de 45 de milioane de euro într-un spital de neurochirurgie”.
Senatorul băcăuan, care în ultima perioadă a început să aibă critici constante la adresa Guvernului, a adăugat că “nu propui diminuarea serviciilor spitalicești sperând că vor crește serviciile de asistență comunitară”.

Şeful PSD Bacău nu s-a mărginit doar la aceste declaraţii sau la intervenţii acide în cadrul întâlnirii de la CJ Bacău, ci a scris pe contul său de Facebook că „Moldova nu poate fi COBAIUL unora care nu au clară viziunea strategiei de sănătate în România!”. Benea a făcut și o comparație cu precedentele guverne: “Spre deosebire de guvernele Boc și Cioloș, când tăierile de paturi au venit din “vârful pixului” ca o sentință, de această dată s-a inițiat o dezbatere dificilă privind reorganizarea cu toți factorii decizionali locali”.

În acelaşi timp, la Maternitatea din Bacău au avut loc, în ultimele săptămâni, proteste ale personalului medical pentru că Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgente (PSD), doreşte disponibilizări si relocare de paturi şi personal, pentru eficientizarea unităţii medicale. Nu mai putin de 11 posturi de medici specialişti, 39 de posturi de asistente medicale, 17 infirmiere, 16 îngrijitoare ar urma să părăsească maternitatea din Bacău (la care vin multe paciente din judeţele limitrofe). În urma scandalului, Adrian Popa a declarat că “nu se vor lua măsuri imediate, acest plan propus va fi discutat şi cu medicii din maternitate şi vom cere şi un audit extern”.

Foto: Spitalul județean de urgență Bacău

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Eu am alta propunere: sa construiasca, dracului, mai repede spitalul ala metropolitan, sau cum i-o fi zicand, din Bucuresti, cu rolul principal de a fi spital de transfer, pe rand, a tuturor spitalelor de stat din Capitala pe perioada decopertarii lor pana la caramida sau ciment si dezinfectarii totale si renovarii lor.

  2. PSDistii vor ramane pe vecie niste ticalosi slugarnici. Ce bine ar fi daca toti PSDistii s-ar evapora, lasand in urma doar oamenii care nu sunt psihopati.

  3. Spitalele au nevoie de cimitere.

  4. Nu va uitati in gura lui Benea ! E urmasul lui Hrebenciuc si cameleonul e mic copil pe langa el ! „Bietul” de el e sarac dar parintii lui au un ditamai mausoleul ca si casa iar eterna lui „logodnica” e putred de bogata ! Iar DNA-ul Bacau e plin de „cumetrii” cu personajul. Pentru mai multe informatii, vorbiti cu omologul dvs. din Bacau, Ionut Avram !

  5. Care Avram? Ala care il pupa n fund pe Laurian Lucas si care il injura pe primar ca nu i-a dat un post de manager la teatru? Si Benea si primaru si liberalii si toti ziaristii (ca societatea civila e inexistenta) sunt in relatii subterane (cum si la cine se dau bani si cati) – mai afiseaza vreo doi, trei caraghiosi pe Facebook (unul care e profesor si mai arata cate un copac taiat sau o banca din parc stricata), altii care au fost prin toate partidele poltice (PD, PDL, M10, USR, PLUS).
    In rest, orasul Bacau arata ca o mlastina statuta din care cel care are valoare fuge cat mai repede. Raman profitorii, slugile, lingaii, tzeparii, latratorii, lenesii, semianalfabetii.

  6. Va iesi trompeta Pintea ca sa trâmbitzeze că totul e OK. De la o carierista de doi lei înhăitată cu Ciuma Rosie, nu ne putem aștepta la NIMIC. Are deja sute de decesuri pe conștiința ei ticăloasă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.