G4Media.ro

Guvernul: Valoarea unui tichet de masă, care este de 30 lei, este…

Sursa foto: Dreamstime

Guvernul: Valoarea unui tichet de masă, care este de 30 lei, este mică pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru/ De la 1 august, tichetul de masă crește cu 5 lei

Guvernul va aproba în şedinţa de joi, 27 iulie, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care valoarea tichetelor de masă va creşte la 35 de lei de la 1 august.

Astfel, prin proiectul de OUG va fi modificată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru aplicarea acestor prevederi.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că „valoarea tichetelor de masă din ultimele două semestre (respectiv semestrul II al anului 2022 – prezent) nu a înregistrat nici o creştere, deşi preţul alimentelor, cât şi al utilităţilor au crescut semnificativ, astfel încât în prezent valoarea unui tichet de masă, care este de 30 lei, este mică pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”.

Totodată, se adaugă în document, crescând valoarea nominală a tichetelor de masă la nivelul corespunzător, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor, diminuându-se astfel economia subterană, iar creşterea valorii nominale se va reflecta în mod direct în puterea de cumpărare a angajaţilor şi în consecinţă, în veniturile bugetului de stat, deoarece acest venit este supus impozitării.

„Astfel, prin prezentul proiect se prevede modificarea articolului 14 al Legii nr. 165/2018, prin stabilirea valorii unui tichet de masă de până la 35 lei/tichet masă/zi, începând cu data de 1 august 2023 respectiv 40 lei/tichet masă/zi, începând cu data de 1 ianuarie 2024″, conform notei de fundamentare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Presupun ca e ok, pentru cineva care ponteaza 8 ore efective de munca, zilnic.
    Dar la stat?… sa fim seriosi… daca directorul nu e pe treaba suita de functionari din subordine au doar lehamite… ca doar acum mananca mai bine