G4Media.ro

Guvernul amână până la 1 august plata alocațiilor dublate pentru copii

Guvernul amână până la 1 august plata alocațiilor dublate pentru copii

Guvernul va adopta, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care amână până la 1 august plata alocațiilor dublate pentru copii.

 • UPDATE: Ordonanța de urgență a fost adoptată.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a propus introducerea acestui proiect pe ordinea de zi.

„Vin cu această solicitare având în vedere că în 6 ianuarie a fost promulgat bugetul de stat, iar ulterior a fost promulgată legea pentru dublarea alocațiilor. Acest lucru ne pune în situația de a căuta resurse care nu sunt prevăzute în buget”, a spus Violeta Alexandru.

Premierul a precizat că, din 2008, creșterile alocațiilor pentru copii au fost realizate la inițiativa PNL.

„Apariția intempestivă a acestui proiect ne-a creat o problemă foarte mare. Aici trebuie să știți că efortul bugetar necesar pentru a susține o nouă dublare a alocațiilor, a doua în 2019, este de peste 6 miliarde, iar bugetul pe anul acesta trebuie să facă față unor creșteri de salarii și pensii aflate în vigoare. Noi ne dorim creșterea alocațiilor și le vom crește. De altfel, alocațiile au crescut de la 1 ian tot printr-un proiect al PNL. Noi, și dacă am vrea să mărim, nu putem pentru că intrarea în vigoare a acestui proiect este ulterioară intrării în vigoare a bugetului. Noi putem să facem rectificare pentru alocarea de sume suplimentare numai la rectificarea bugetară, pe care o putem face numai de la 1 iulie”, a explicat Orban.

Ludovic Orban a subliniat că Guvernul nu vrea să crească nicio taxă pentru a aduce venituri suplimentare la buget.

„Nu vrem să crește nicio taxă și niciun impozit și, ca atare, este imposibil de pus în practică acest proiect de lege care poartă marca demagogiei și populismului specifică PSD. Va trebui să vedem cum evoluează economia, cum evoluează încasările bugetului, vom crește alocațiile pentru copii cu siguranță la rectificarea bugetară”, a mai spus premierul.

Foto: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Pe 11, ca de obicei, da?
  Ca pe urma plecam in concediu la Glina

 2. Nenorociți!
  Nu aveti copii???
  De pensii si salarii nesimtite aveti bani!

  • Clar nu stii ce-i ala buget.
   Daca tie-ti cere copilu bani de mers la film in mall ce faci? Iei din banii de intretinere, nu?

 3. de pensii specilale nu mai spuneti nimic.pentru ele aveti bani cacalau.

 4. Evazioniști spurcați ce sunteți, ptr multinaționale ,ptr bănci aveți de unde scuti de taxe, ptr pensii speciale , ptr cumulul pensiei cu salariul de la stat aveți , etc dar ptr copii nu aveți . Ptr alegeri în două tururi de unde aveți bani să ne prezentați și nouă sursele.O să vă sancționăm la vot PNL să dispară de pe scena politică să aveți soarta țărăniștilor. Impostorilor….p

 5. Ca doar nu o sa investească guvernul României bani în viitorul României. Sa crească pana la infinit pensiile specie, ce naiba. Pensionarii sa trăiască liniștiți prin insule exotice, caviar, relaxare. PNL, va sugerez sa ii taxați pe cei mici, sa va plătească ei mașinile scumpe cu care va mușcați fundul pana la locul unde nu faceți niciodată nimic pt popor. Ce atâta extravaganta la copii auzi domle. Dar ia stai, acești copii chiar va plătesc mașinile scumpe ca voi sa tocați banii tarii aiurea. Ia mai dați și la apărare, hai ca merge ieuro și la SRI.

 6. Gunoaielor din PNDL, v-ați semnat sentința la viitoarele alegeri, anticipate, neanticipate ,o să o luați la cioc pentru această prorogare…..

 7. Penelistii, niste jeguri ca de obicei! Aceleasi rebuturi din 2012 cu aceiasi gandire: sri, sri, sri! Dam bani la sri!

 8. Iohannis a zis ieri să se ia din pensiile speciale și să dea la copiii , de ce nu se dă OG in privința asta ????? Să-i taxam la vot pe PNL

 9. E „bine”, ca la 1 Iulie ati spus ca se TRIPLEAZA tot: curent, gaza /combustibili. Hai si cu € la 7 lei, ca se poate..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.