G4Media.ro

Guvernul Ungariei a emis decretul prin care angajatorii le pot cere lucrătorilor…

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Guvernul Ungariei a emis decretul prin care angajatorii le pot cere lucrătorilor să se vaccineze împotriva COVID-19

Guvernul ungar a emis un decret prin care angajatorii sunt autorizaţi să le ceară angajaţilor lor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 „ca o condiţie la locul de muncă”, transmite vineri agenţia MTI, preluată de Agerpres.

Angajatorii pot solicita personalului lor să se vaccineze „dacă ei consideră acest lucru ca fiind necesar în interesul siguranţei oamenilor care lucrează acolo”, se spune în decretul publicat în cel mai recent număr al gazetei oficiale Magyar Kozlony.

Angajatorii care le solicită lucrătorilor lor să se vaccineze trebuie să le dea acestora un termen de 45 de zile pentru a primi prima doza. Doza a doua trebuie administrată la data indicată de medic.

Angajaţii care nu se conformează pot fi plasaţi în concediu fără plată timp de un an, după care li se poate înceta contractul de muncă.

Angajaţii care pot prezenta un certificat medical conform căruia vaccinarea împotriva COVID-19 le-ar pune în pericol sănătatea sunt exceptaţi de la noua regulă.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, a anunţat decizia în conferinţa de presă săptămânală de joi, subliniind că măsura este necesară pentru a creşte rata de vaccinare în contextul celui de-al patrulea val epidemic.

Un decret separat publicat în gazeta oficială prevede obligativitatea purtării măştilor de protecţie în transportul public, în staţii şi gări începând de la 1 noiembrie.

Sursa foto: Facebook/ Viktor Orban

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Altă dictatură. Dar comentează când Bruxellesul le atrage atenția.

 2. Bă, ăsta-i nebun !?
  A cerut acceptul legionarilor lui Simion si Tanase ?
  Își face de cap și fără să părerea autorizată a Șosoaicei?

  In ce hal au ajuns și hungurii ăștia.

 3. vai…. dispar sosocii de peste tot!
  🤣🤣🤣

 4. „Dictatura medicala”… Cand cineva spune asta despre tari libere, gen Franta, Germania, SUA, poti concluziona ca e dus cu pluta si ca voteaza infractori din obisnuinta.

 5. Ăștia sunt cu decrete ca pe vremea lui Ceaușescu!
  Bravo ungurimea ,sper sa nu veniți toți la Covasna!

 6. Iar tu te grabesti.

 7. „angajatorii sunt autorizaţi să le ceară angajaţilor lor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 „ca o condiţie la locul de muncă”, „dacă ei consideră acest lucru ca fiind necesar în interesul siguranţei oamenilor care lucrează acolo”.
  Nu cum se vrea la noi…. eu vad o mare diferenta aici.

 8. Printre toate mizeriile, în sfârșit un lucru bun și decent făcut de Orban de Ungaria.
  BRAVO!!!