G4Media.ro

Guvernul ungar va continua să finanţeze proiecte de infrastructuri sportive în Transilvania

Guvernul ungar va continua să finanţeze proiecte de infrastructuri sportive în Transilvania

Guvernul ungar va continua să finanţeze construcţia de infrastructuri sportive în Transilvania, a declarat joi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Peter Szijjarto, după o întâlnire cu ministrul Sportului din România, Eduard Novak, informează Agerpres.

„Sportul este un instrument pentru păstrarea şi consolidarea identităţii naţionale”, a declarat Peter Szijjarto la conferinţa de presă comună.

Potrivit acestuia, până acum Guvernul ungar a furnizat un sprijin în valoare de 30 de miliarde de forinţi (83 de milioane de euro) pentru proiecte de infrastructuri sportive în regiunile locuite de mulţi etnici maghiari, inclusiv construcţia unui stadion de fotbal la Sfântu Gheorghe şi a unui patinoar la Sângeorgiu de Mureş.

Pentru acest an există planuri pentru a sprijini construcţia unei academii de fotbal la Satu Mare şi a unui internat la academia de hochei de la Cârţa, judeţul Harghita, a adăugat Szijjarto.

La rândul său, ministrul Eduard Novak a vorbit de necesitatea reformelor în sportul românesc şi de asemenea şi-a exprimat speranţa că Ungaria va promova acest proces prin schimb de bune practici. (Foto: Stadionul din Sfântu Gheorghe / sursa Facebook Sepsi OSK)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dezvoltatorii maghiari au arendat Transilvania pe mii de ani.

  2. Dacă ar fi numai sport! Un act de trădare este inacțiunea în achizițiile de terenuri, clădiri, în organizarea de tabere iredentiste și în îndoctrinarea tineretului care habar nu are limba română. Cine-i întreabă pe Imre Asztalos sau pe Goldbaurescu de asta? Klanul ăstora au decuplat statul român de România!

  3. Tradare!! Atat mai poate fi strigat.

  4. Incet ,incet, va luam tara de sub nas ,cum ziceti voi. 😀

  5. ”„Sportul este un instrument pentru păstrarea şi consolidarea identităţii naţionale”, a declarat Peter Szijjarto la conferinţa de presă comună.” – Petike vorbește tâmpenii.
    Ca ungur ardelean aș prefera să investească în educație. Să ne pună la dispoziție materiale didactice mai bune decât reușește ministerul autohton.
    Dar de la cluburi sportive și construcția de obiective de gen e mult mai simplu să sifonezi banii.