G4Media.ro

Guvernul ungar din umbră, condus de Klára Dobrev, propune instituirea unui moratoriu…

Sursa Foto: Facebook/ Klara Dobrev

Guvernul ungar din umbră, condus de Klára Dobrev, propune instituirea unui moratoriu privind plata serviciilor de utilități până pe 30 iunie 2023

Guvernul ungar din umbră, format sub conducerea lui Klára Dobrev, propune instituirea unui moratoriu privind plata serviciilor de utilități, în Ungaria, au anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului din umbră, Olga Kálmán, şi europarlamentarul formaţiunii Coaliţia Democratică (DK), Csaba Molnár, ministru al guvernului alternativ, la o conferinţă de presă susţinută luni, în Parlamentul de la Budapesta, după prima şedinţă a acestui guvern, scrie publicația de opoziție Nepszava, citată de Rador.

Conform moratoriului propus, în cazul consumatorilor casnici nu poate fi întreruptă furnizarea gazelor naturale şi a energiei electrice până pe 30 iunie 2023 chiar dacă aceştia nu achită facturile. Moratoriul nu se referă la toată lumea, ci doar la cei care şi-au achitat facturile până în data de 31 august a acestui an și vor putea plăti cel puțin tot atât şi în ​​viitor.

Potrivit propunerii, cota de TVA la gaze naturale și energie electrică trebuie diminuată și, în plus, este nevoie de un sistem de sprijin de compensare social și de un model care să susțină pe termen lung cheltuielile fixe, diminuate la utilităţi. Pentru dezvoltarea sistemului şi modelului a fost propus László Varju.

Dat fiind faptul că pe baza calculelor guvernului din umbră doar mai puțin de jumătate dintre gospodării vor beneficia de reducerea cheltuielilor cu utilitățile, trebuie crescut nivelul general de consum, sub care prețurile reduse la utilități rămân în vigoare. Acest nivel înseamnă lunar 288 de metri cubi de gaze şi 420 de kilowaţi/oră. De asemenea, trebuie scăzute şi cheltuielile mari cu utilităţile ale întreprinderilor mici şi mijlocii.

Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

Traducerea: Rozália Gănciulescu/rganciu/rlambru

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Superb!
    Gazul asta pe gratis va veni de la Sfantul Duh iar energia de la Jesus?