G4Media.ro

Guvernul SUA, hotărât să îşi atingă obiectivele de reducere a emisiilor de…

Sursa foto: Flickr / The White House

Guvernul SUA, hotărât să îşi atingă obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în pofida deciziei Curții Supreme

Reprezentantul administraţiei Biden, John Kerry, a transmis că Guvernul SUA este hotărât să îşi atingă obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în pofida deciziei nefavorabile recente a Curţii Supreme – relatează Agerpres, conform AFP.

„Suntem hotărâţi să ne atingem obiectivele. Le putem realiza”, a spus el despre aceste angajamente oficiale, la o zi după o decizie a Curţii Supreme a SUA, foarte conservatoare, care limitează puternic statul federal în lupta împotriva încălzirii globale.

„Bineînţeles că ne-ar ajuta dacă am avea o majoritate la Curtea Supremă a SUA care să înţeleagă cu adevărat gravitatea situaţiei şi să fie mai capabilă să încerce să ajute cumva decât să pună beţe în roate”, a declarat John Kerry.

Preşedintele Joe Biden, care a readus SUA în acordul de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice părăsit la iniţiativa predecesorului său Donald Trump, a anunţat în aprilie 2021 că SUA vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 50-52% până în 2030, comparativ cu 2005.

Preşedintele Joe Biden a prezentat aceste noi angajamente la ONU pentru a se apropia de obiectivele acordului convenit la Paris din 2015, când John Kerry a fost implicat în calitate de şef al al diplomaţiei americane în administraţia Barack Obama.

Joi, Curtea Supremă a decis că Agenţia federală pentru protecţia mediului din SUA (EPA) nu poate adopta reguli generale pentru a reglementa emisiile centralelor pe cărbune care generează aproape 20% din energia electrică a ţării.

„Sunt convins – iar juriştii noştri studiază cu atenţie – că această decizie lasă suficientă marjă de manevră pentru a face o mulţime de lucruri pe care trebuie să le facem „împotriva schimbărilor climatice”, a explicat John Kerry.”Nimeni, nicio bancă, niciun creditor privat, nu va finanţa o nouă centrală de cărbune în SUA”.”Cărbunele este cel mai rău combustibil din lume”, a spus el.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Mi se pare cat se poate de normal si de „fair” ,trebuia de mult asta ca sa fim corecti

 2. acelasi articol plimbat cateva zile in presa (socialista) din SUA si Europa e acum preluat si in Romania

  deci cumva se induce ideea ca daca o singura fetita sufera atunci e ok sa ucidem milioane de copii nenascuti de 6 poate chiar 7 luni

  • De ce crezi că e singurul caz? Ai capul băgat adânc în nisip? Refuzi să vezi realitatea?

   Și dacă avea 30 de ani de ce ar trebui să ducă la termen un făt rezultat din viol? Și dacă avea 40 de ani și NU voia să aibă un copil, chiar dacă nu era caz de viol, de ce ar trebui să fie obligată să devină incubator?

   Hai sik*ir!

 3. DUamna Gabi sa ceara Cetatenia Romana pentru Copila Aceea.

 4. Cum de a rămas însărcinată după atâtea ore de educație sexuala derulata pe mai mulți ani? O fetita de 10 ani??? Revoluția sexuala nu si-a făcut efectul? Violuri, incesturi după atâta sexualitate? Wow!
  Cred ca abstinenta și moralitatea sunt de vina!LOL!

  • Dacă ai fi fost capabil să te informezi singur din alte surse și nu doar să citești un titlu, ai fi aflat că fetița a fost violată și a rămas însărcinată, iar noua decizie a curții supreme tocmai a împiedicat-o să poată face întrerupere de sarcină în statul ei. Te vei bucura să afli că, dacă era obligată să nască copilul rezultat din viol, erau mari șanse ca făptuitorul să aibă acces la copilul respectiv. Prin statele înapoiate americane există chiar trigger-laws privind avortul care dau dreptul făptuitorului nu doar să aibă acces la copilul rezultat din viol, ci chiar să ceară mamei pensie alimentară, dacă preiau copilul.

   Ție toate astea ți se par normale? Lucruri de lumea întâia? Un COPIL să dea naștere unui alt copil, rezultat din viol, chiar dacă asta îi poate distruge trupul pentru totdeauna? Cu siguranță ești bărbat. Întreabă-ți bunicile dacă își amintesc perioada decretului. De aia o să aibă parte americanii din statele roșii.

 5. cand te gandesti la romanii din Ocna Mures, Titu, Calan sau Darabani, unde a inchis Boculete spitalele regionale, oameni care trebuie sa calatoreasca zecide kilometri pana la cel mai apropiat internist, chirurg sau stomatolog, in tara cu cele mai proaste trenuri si cele mai putine autovehicule din UE, nu te mai ia asa, cu mila

  in Tandarei a inchis Boc spitalul orasesnesc – da cand a venit boala, Ciuca a trimis tancurile

 6. Daca exemplul din articol era din Romania ar fi curs invectivele de ‘primitivi ‘si ‘ev mediu’ din cauza lipsei orei de educatie sexuala in scoli..