G4Media.ro

Guvernul Republicii Moldova a transmis Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar

Sursa foto: Facebook ISU București Ilfov

Guvernul Republicii Moldova a transmis Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar

Un număr de 17 autocamioane cu ajutoare umanitare au plecat din Moldova spre Ucraina. Lotul este oferit de către Guvernul Republicii Moldova și urmează să ajungă în orașul Odesa, pentru a fi ulterior repartizat în regiunea Mykolaiv, transmite MOLDPRES, citată de Rador.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, donația include bunuri în valoare de peste 21 de milioane de lei (aproximativ 1 mln de euro) din gestiunea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și a Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Bunurile au fost primite anterior sub formă de ajutoare umanitare pentru gestionarea crizei refugiaților.

Autocamioanele au traversat frontiera la punctul de trecere Palanca-Maiaki Udobnoe. La eveniment au fost prezenți ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Poporul ucrainean știe că îi suntem alături și că poate miza pe Republica Moldova atunci când va avea nevoie de ajutor. Le mulțumim și de această dată ucrainenilor pentru faptul că țin piept provocărilor și luptă cu atâta vitejie pentru țara sa”, a menționat ministrul de Interne, Ana Revenco.

La rândul său, vicepremierul Nicu Popescu „a condamnat ferm anexările de către Rusia ale teritoriilor ucrainene”. Totodată, acesta și-a exprimat solidaritatea față de poporul ucrainean.

Lotul transmis autorităților din Ucraina, în calitate de asistență internațională, conține corturi, paturi, saltele, încălzitoare pentru corturi, saci de dormit, seturi igienice, măști medicinale și produse alimentare. Anterior, angajații IGSU au mai escortat 22 de camioane cu loturi de asistență umanitară, oferite de Guvernul Republicii Moldova pentru cetățenii Ucrainei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...