G4Media.ro

Guvernul Poloniei revine asupra declarațiilor premierului Morawiecki: Varșovia efectuează livrările de muniție…

Sursa foto: Pexels / Karolina Grabowska

Guvernul Poloniei revine asupra declarațiilor premierului Morawiecki: Varșovia efectuează livrările de muniție și armament convenite anterior în contractele semnate cu Ucraina

Guvernul polonez a încercat să corecteze declarațiile premierului Mateusz Morawiecki, potrivit cărora țara sa a oprit livrările de arme către Ucraina, atenuând astfel o dispută în creștere care a zdruncinat o alianță cheie din timpul războiului, relatează Bloomberg.

„Polonia efectuează doar livrările de muniție și armament convenite anterior, inclusiv cele care rezultă din contractele semnate cu Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt Piotr Muller.

Comentariile premierului cu privire la livrările de armament au adăugat tensiuni la o divergență tot mai mare cu Ucraina din cauza unei interdicții de import de cereale, subminând o relație care a fost esențială pentru efortul Kievului de a respinge invazia rusă. Morawiecki a amenințat anterior că va extinde restricțiile de import și la alte produse ucrainene.

Afirmația premierului privind încetarea livrării de ajutor militar către Ucraina a fost înțeleasă greșit și interpretată greșit, a declarat joi un oficial guvernamental sub rezerva anonimatului.

Schimbul de replici dintre Varșovia și Kiev a stârnit îngrijorarea guvernelor regionale angajate să sprijine Ucraina. Ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anusauskas, a declarat reporterilor că întreruperea ajutorului pentru Kiev nu a fost luată în discuție în cadrul discuțiilor cu omologul său polonez cu o zi înainte.

Dimpotrivă, „am discutat despre ajutorul acordat Ucrainei, formatul Ramstein, coaliții, aprovizionarea – adică lucruri complet opuse”, a declarat Anusauskas.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Tocmai ma pregăteam sa-i lauda pe leși, noroc ca m-am abținut.

  2. A durat 24 de ore bucuria orcilor? =))))))

  3. Gata, au trecut alegerile?